Antena Meniu Search
x

Video "Eu cred că se joacă cu el" Vecinii bărbatului care și-a lovit cu pumnii copilul cu ADHD, după ce l-ar fi mușcat, spun că e "un băiat paşnic"

Scene cumplite au avut loc la Iaşi! Un copil cu dizabilităţi a fost lovit cu pumnii în faţă de cel căruia îi spune tată. Plânsetele disperate ale băiatului nu l-au oprit. Cumplit este că mama nu numai că nu a intrevenit, dar a filmat amuzată. Femeia şi copilul sunt acum în grijă asistenţilor sociali, iar bărbatul e cercetat pentru violenţă în familie. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.01.2022, 22:35

Vezi și

La început, pare că cei doi se joacă. Copilul stă pe genunchii tatălui şi îl tachinează. La un moment dat, băiatul îşi muşcă părintele. Înfuriat, bărbatul nu mai ţine cont că fiul său suferă de o deficienţă mintală. Îl loveşte puternic cu pumnii peste faţă şi îi suceşte dureros degetele. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chinul continuă. Bărbatul fugăreşte copilul prin casă şi continuă să îl lovească. În tot acest timp, agresiunea e filmată de mama băiatului. Femeia nu intervine. Ba chiar râde. 

Violenţele ar fi avut loc cu câteva zile în urmă în locuinţa tatălui

Pe acelaşi subiect

Părinţii sunt despărţiţi, iar băiatul de 12 ani a rămas în grija mamei, care îi este şi asistent personal. Copilul are ADHD şi retard mintal şi este încadrat în grad de handicap grav. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Deşi erau în proces de divorţ, femeia venea în continuare cu cel mic, în vizită, la tatăl lui la locuinţa din comuna Rediu. Tot de aici au fost ridicaţi de cei de la DGSPAC, după ce au intrat în posesia imaginilor.

Vecinii nu cred că bărbatul a fost capabil de asemenea brutalitate

Vecin: Eu aş crede mai mult că se joacă cu el. El e un băiat paşnic, un băiat cuminte.

Mătuşa copilului: Mereu ţipă aşa copilul. Dacă ar fi o îngrijorare reală, mama ar acţiona, nu ar sta să râdă, dar cum sunt în divorţ ea foloseşte orice mijloc pentru a adăuga la dosar. 

Pe numele bărbatului au mai fost plângeri că şi-a fi lovit soţia. Însă femeia şi-a retras ulterior reclamaţiile. Pe numele bărbatului mai sunt deschise alte trei dosare pentru violenţă în familie. Şi-ar fi lovit doar soţia până acum.

Tiberiu Bantaş, DGASPC Iaşi: Comportamentul e unul tipic al unui copil hiperkinetic, e agitat și probabil de aceea l-a enervat pe bărbat. 

Cristina Chiratcu, asistentă socială Primărie: A fost făcută anchetă socială la solicitarea judecătoriei.

Părinţii nu au vrut să dea vreo explicaţie 

Părinţii care cresc un copil cu nevoi speciale nu au oricum niciun sprijin. 

Monica Dobrea, psiholog: Părinţii trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare în primul rând, ei trebuie să aibă o permanentă legătură cu psihologul, cu psihiatrul şi cu şcoala, chiar şi cu grupul de prieteni. Statul nu decontează tratamentul, cel puţin psihoterapia, şi asta este principalul impediment.

Poliţia s-a autosesizat şi a deschis un nou dosar pe numele bărbatului pentru violenţă în familie şi rele tratamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Eu cred că se joacă cu el" Vecinii bărbatului care și-a lovit cu pumnii copilul cu ADHD, după ce l-ar fi mușcat, spun că e "un băiat paşnic"