Antena Meniu Search
x

Evaluare Națională 2019: Elevii susțin astăzi examenul la Matematică. Subiectele de anul trecut

Joi, 20 iunie, are loc cea de-a doua probă de la Evaluarea Națională 2019, când elevii susțin examenul la Matematică.

de Redactia Observator

la 20.06.2019, 07:38

Joi, 20 iunie, are loc cea de-a doua probă de la Evaluarea Națională 2019, când elevii susțin examenul la Matematică.

La Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, dar marţi, când s-a desfăşurat prima probă scrisă, cea de Limba şi literatura română, au fost prezenţi 146.553 de candidaţi. Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, lucrarea acestuia fiind notată cu 1.

Ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută vineri, 21 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 25 iunie (până la ora 12:00). 

Pe acelaşi subiect

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (interval orar 14:00 - 20:00). Rezultatele finale vor fi publicate în data de 29 iunie.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2018 

Evaluarea Naţională 2018 - reguli pentru candidaţi

Înainte de aducerea subiectelor în sãli, elevii vor fi instruiţi cu privire la modalitatea de desfãşurare a examenului de Evaluare Naţionalã şi modul de completare a datelor personale în colţul din dreapta sus care ulterior se lipeşte.

Potrivit MEN, elevilor le este interzis sã intre în sãli cu: manuale, notite, rezolvãri de subiecte, calculatoare sau alte mijloace electronice ce îi pot ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare. De asemenea, acestora ar trebui sã li se aducã la cunoştinţã consecinţele încãlcãrii regulilor, şi anume: eliminarea de la examen şi notarea lucrãrii cu nota 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Evaluare Națională 2019: Elevii susțin astăzi examenul la Matematică. Subiectele de anul trecut