Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXCLUSIV. Mărturia vatmanului implicat în accidentul în care murit un angajat SPP: "Mama plânge întruna. Nu am avut nicio șansă să îl evit"

Dezvăluiri în exclusivitate la Observator despre accidentul în care a murit un angajat SPP, în maşina lui, zdrobită de un tramvai. Vatmanul care conducea vagonul nu era drogat, cum arăta testul rapid făcut de poliţişti. Drugtestul a confundat paracetamolul cu amfetamina, au arătat analizele de sânge. Numai pentru Observator, tânărul a povestit emoţiile prin care a trecut, chiar dacă ştia că este nevinovat. Şi a descris exact momentul în care maşina angajatului SPP i-a tăiat brusc calea, înainte să fie sfâşiată între tramvai şi un stâlp. 

de Redactia Observator

la 22.09.2024 , 19:22

"Nu am mai dormit de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Până aseară când mi-au ieşit şi mie rezultatele şi am scăpat... am scăpat de stresul aceasta, pentru că, vă daţi seama, eram în stres pentru mine şi pentru familia mea. Mama, de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, plânge întruna, nu pot să o calmez. Sunt curat, nu sunt consumator. Ştiam că sunt curat, nu sunt consumator. Eu nu suport oamenii care consumă, nu suport drogurile, pentru că ştiu ce fac", a declarat Cătălin Purendea, vatman.

Analizele de la IML l-au absolvit pe Cătălin Purendea. Nici urmă de droguri în sângele celui care conducea tramvaiul care a lovit maşina angajatului SPP, după o manevră inexplicabilă a acestuia. Nici acum, la patru zile după accident, vatmanul în vârstă de 30 de ani nu poate scăpa de groaza şi neputinţa care i-au strâns inima atunci.

"Nu am avut nicio şansă să îl evit. Domnul a făcut dreapta în faţa mea, brusc. Fără să dea semnal, fără să se asigure. Dreapta brusc, din scurt. N-am avut nici măcar o şansă de a-l putea evita. Am făcut tot posibilul, am pus toate frânele din dotare, am dat clopot", a povestit el.

Vezi și

Accidentul a avut loc la şapte dimineaţa, la o oră de vârf

Pe acelaşi subiect

Maşina ajunsă pe şine a fost zdrobită între tramvai şi un stâlp. Şoferul de 39 de ani nu a avut nicio şansă. În timp ce dădea interviul, colegii care ieşeau din depou cu vagoanele îl salutau - era modul lor de a-şi arăta susţinerea faţă de vatmanul care a trecut prin momente dificile. 

Cătălin explică de ce este imposibil să frânezi rapid un tramvai care cânăreşte de 35 de tone fără pasageri. 

"Noi, ca să putem să punem o frână, trebuie să ne luăm timp. Dacă vreau să frânez în 10 metri, trebuie să frânez cu 20-25 de metri în spate. Iar la ceea ce a fost la mine a fost o distanţă de maximum patru metri, maximum cinci metri, lucru care a făcut imposibilă oprirea vagonului la timp pentru a nu se produce evenimentul", a povestit Cătălin Purendea, vatman.

Deşi marcat de moartea unui om, tânărul vatman nu vrea să renunţe la meseria pe care o iubeşte

"Sunt pasionat. Familia mea - toţi sunt, ei sunt pe partea cealaltă, ei sunt cu trenul. Mie nu mi-a plăcut să fiu departe de casă şi am ales tramvaiul", a declarat vatmanul.

Cătălin simte, însă, nevoie de o pauză. Se gândeşte să facă terapie ca să uite ce a văzut. "A fost greu, mai ales că în viaţa mea nu am crezut că se va întâmpla aşa ceva. Eu sunt şi un om mai sufletist. Şi pentru că a murit un om... Vă daţi seama că este greu", a declarat Cătălin.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Mărturia vatmanului implicat în accidentul în care murit un angajat SPP: "Mama plânge întruna. Nu am avut nicio șansă să îl evit"