Antena Meniu Search
x

Video Explicaţiile şoferului de autocar, după accidentul din Brăila. Din cei 72 de turişti moldoveni, doar o parte au ajuns la mare: 22, băgaţi în spital cu răni grave

Spaimă de moarte pentru 72 de turişti din Republica Moldova. Autocarul cu care mergeau la mare s-a zdrobit, azi-noapte, de o remorcă parcată pe marginea unei şosele din Brăila. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Un sfert dintre turişti au ajuns la spital. 

de Daniel Lare

la 26.08.2023, 19:54

Vezi și

Zeci de pasageri au coborât şocaţi din autocarul zdrobit, aruncat de impact de-a curmezişul şoselei. Turiştii s-au aliniat, pe marginea şoselei, şi au aşteptat să fie consultaţi de medici. 

Autocar cu 72 de pasageri, făcut praf pe șosea. 22 de răniți în accident

Doborât de spaimă şi ameţit de şocul loviturii, un tânăr s-a aşezat pe bordură şi a încercat să îşi revină. 22 de călători au fost duşi la spital. Cei mai mulţi stăteau pe locurile din faţă, distruse în accident şi au suferit răni dureroase. "Fracturi, traumatisme cranio-cerebrale, fracturi membre inferior, superior la trei persoane, foarte multe plăgi", a declarat Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila.

"Din cauza numărului mare de victime, planul roşu a fost activat la ora 00:40, iar la operaţiune au participat nu mai puţin de 18 ambulanţe din Brăila, Galaţi şi Ialomiţa", transmite Daniel Lare, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Explicaţiile şoferului bulgar

Şoferul autocarului, un bulgar, le-a spus poliţiştilor că din cauza oboselii nu a mai putut să ţină drumul drept. În timp ce răniţii erau trataţi în camerele de urgenţă, turiştii care au scăpat teferi primeau cazare în localitatea unde a avut loc accidentul. 

"Ne-am dus la Căminul Cultural, le-am deschis, i-am invitat în sala mare, am adus saltele la copii, apă, câteva sandvişuri, ceai. Erau speriaţi, le-am adus şi noi pungi de gheaţă, pentru că prezentau vânătăi", spune Daniel Sandu, primar Bărăganul.

Răniţii au rămas la spital, iar turiştii teferi au fost preluaţi dimineaţă de alt autocar şi şi-au continuat vacanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Explicaţiile şoferului de autocar, după accidentul din Brăila. Din cei 72 de turişti moldoveni, doar o parte au ajuns la mare: 22, băgaţi în spital cu răni grave