Antena Meniu Search
x

Video Gest simbolic pentru un destin frânt. Părinţii Robertei au plantat un măr în locul în care fiica lor a fost ucisă de un şofer drogat, în 2 Mai. Ce semnifică

Un gest simbolic pentru un destin frânt. Părinţii Robertei, studenta la Geografie care a pierit în accidentul de la 2 Mai, provocat de un şofer drogat, au decis să planteze un măr chiar la locul tragediei. E un moment extrem de emoţionant şi încărcat. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 26.08.2023, 14:26

Vezi și

Bianca Iacob, reporter Observator: Momente încărcate aici. Părinţii au decis să planteze acest măr la locul accidentului, odată pentru că este fix pe locul unde au găsit-o pe Roberta şi al doilea motiv este că pomul este fructifer, va face mere şi atunci va fi pomul călătorului, pentru că spunea tatăl Robertei că cei care vor trece pe aici speră să se oprească şi să mănânce din fructele pe care pomul le va face de-a lungul anilor.

Un pom al călătorilor pentru că Roberta era studentă la Facultatea de Geografie, iar planurile acesteia erau să călătorească. Un al treilea motiv pentru acest gest este faptul că, spunea tatăl Robertei, pentru a face o troiţă, să poată aprinde o lumânare, ar fi avut nevoie de mai multe avize, aşa că a recurs la acest gest simplu, de a planta un pom fructifer.

Mai spunea tatăl Robertei că vrea să se facă dreptate în acest caz şi că speră că până la urmă o să se facă dreptate, spune că nu l-a contactat nimeni din partea familiei Pascu şi nici măcar nu îşi doreşte acest lucru. Aşadar, dincolo de aceste momente emoţionante de la locul accidentului, pe litoral continuă filtrele, razele poliţiei, la o săptămână după ce a avut loc această tragedie toţi ochii sunt către litoral.

Familiile celor doi tineri cer dreptate. Tatăl Robertei şi-a luat fiica acasă într-un coşgiuc după tragedie

Pe acelaşi subiect

Părinţii tinerilor morţi în accidentul din 2 Mai au cerut pedepeasa maximă pentru şoferul drogat şi fac dezvăluiri cutremurătoare. Tatăl băiatului ucis nu l-a lăsat să plece cu maşina la mare pentru că i s-a părut foarte periculos. Iar tatăl Robertei a mărturisit că se pregătea să-i cumpere o maşină, dar acum i-a luat un loc de veci. Tot el spune că a aflat de la pompe funebre, şi nu de la poliţie de tragedie. 

Răpus de durere, tatăl Robertei şi-a luat fiica acasă într-un coşgiuc după tragedie. Fata de 20 ani este una din cele două victime ale şoferului drogat, care a spulberat un grup de 8 tineri pe drumul ce leagă Vama Veche de 2 Mai.  

Roberta era prima dată la mare, cu colegii de facultate. Era studentă la Geografie şi avea bursă

Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl Robertei: Nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci. Am fost să o recunosc... nici pe soţie nu am lăsat-o să o vadă, nici pe bunica. Nu mai e copilul meu. Nu-mi doresc nimic de la oamenii ăştia, de părinţii lui decât să sufere şi ei, cum suferim noi. Atât şi nimic mai mult, puşcărie să facă băiatul. 

Roberta era studentă la Geografie şi avea bursă. Era prima dată la mare, cu colegii de facultate. 

Dragomir Livia, mama Robertei: Era un copil extraordinar. Era prima oară în viaţa ei când venea fără noi la mare. Se bucura, era ziua unuia dintre copii.

Voinea Luxandra, bunica Robertei: Eu am crescut-o, am dus o la şcoală, la grădiniţă şi uite acum e, nici nu pot să o văd. Vreau să plătească 20 de ani, cât are fata.

Filmul tragediei din 2 Mai. Pascu a spulberat 8 tineri după o noapte de distracţie în Vama Veche

Tinerii din grup erau din Bucureşti şi Braşov şi petrecuseră noaptea în Vama Veche. Mai aveau câteva sute de metri până la casa unde erau cazaţi, în 2 Mai. Până atunci veniseră pe pista de biciclete care leagă cele două localităţi de la malul mării. Trotuarul se termină însă brusc în dreptul unităţii militare, acolo unde a avut loc tragedia.

Pascu a fugit de la locul tragediei, dar a fost prins la scurt timp în Vama Veche. Taximetriştii au văzut maşina distrusă şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic. În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă. Le-a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Individul de 19 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vlad Pascu are 19 ani, a obţinut permisul de trei luni şi conduce doar maşini de lux

Vlad Pascu are 19 ani, a obţinut permisul de trei luni şi conduce maşini de lux. Autoturismul implicat în accident nu are RCA. Testele au arătat că înainte să urce la volan, consumase un cocktail de substanţe interzise.

Pe reţelele sociale, Vlad se laudă cu maşini, haine şi ceasuri de mii de euro. Celalaltă maşină din garajul său este un bolid de 200.000 de euro. Individul s-a pozat într-un tricou care poartă mesajul "Drogurile sunt viaţa mea". Părinţii lui sunt cunoscuţi pentru afaceri în imobiliare. Tatăl lui este pasionat de maşini şi organizează concursuri de off road.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Gest simbolic pentru un destin frânt. Părinţii Robertei au plantat un măr în locul în care fiica lor a fost ucisă de un şofer drogat, în 2 Mai. Ce semnifică