Antena Meniu Search
x

Explozia din Crevedia. DNA ridică documente de la ISU Dâmboviţa

Anchetele se ţin lanţ pentru a clarifica situaţia de la Crevedia. Sunt patru dosare penale deschise de trei parchete. Procurorii DNA au mers în această dimineaţă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa pentru a ridica documente menite să arate cum au fost făcute verificările la stațiile GPL din zonă.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 13:40

Vezi și

Reprezentanţi ai DNA au precizat că nu este vorba despre descinderi, ci că sunt ridicate documente, acţiunea având legătură cu dosarul de la Secţia militară a DNA referitor la controalele făcute de personalul ISU la staţia GPL de la Crevedia la care s-au produs exploziile soldate cu 2 morţi şi cu 56 de răniţi.

Un al doilea dosar al DNA vare ca obiect instituţiile civile cu atribuţii vizând staţia GPL. În ambele dosare sunt pentru moment cercetate fapte, nu persoane, aflându-se în stadiul strângerii de probe.

Controale de amploare la staţiile GPL din ţară

După dezastrul de la Crevedia, toate stațiile GPL din țară au fost verificate de către reprezentanţii tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință. Şi sunt multe, mai exact 10 autorităţi! Sunt verificate de la nereguli privind autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune la autorizarea și controlul cisternelor de transport şi chiar respectarea obligațiilor de natură fiscală. 

Toată lumea se teme că, oricând, tragedia din Dâmbovița s-ar putea repeta. Autoritățile vor să prevină un dezastru la indigo și iau la rând toate stațiile de gaz petrolier lichefiat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. DNA ridică documente de la ISU Dâmboviţa