Facebook declară război informaţiilor false de tipul "dă mai departe". Mesajul pe care îl vor primi toţi utilizatorii WhatsApp
Facebook va lua măsuri împotriva informaţiilor false răspândite prin WhatsApp, care îşi va avertiza utilizatorii când sunt victimele unei dezinformări.

Facebook va lua măsuri împotriva informaţiilor false răspândite prin intermediul WhatsApp, care îşi va avertiza utilizatorii când sunt victime ale unei campanii de dezinformare desfăşurate în masă.
Inginerii WhatsApp testează în prezent un sistem de detectare şi avertizare a utilizatorilor cu privire la mesajele de tip spam, care conţin informaţii de natură să creeze panică.
Mesajele de tipul „dă mai departe să afle şi alţii” nu sunt o noutate în mediul digital. Însă, răspândirea unor informaţii false prin intermediul unei baze enorme de utilizatori, cum este cazul WhatsApp, poate avea consecinţe grave.
Drept urmare, se încearcă limitarea impactul acestui tip de mesaje răspândite prin Whatsapp. Utilizatorii vor fi avertizaţi când sunt pe cale să devină victimele unei astfel de campanii.
- Iată ce se întâmplă atunci când ştergi pe cineva din lista de prieteni de pe Facebook
- Adio, Whatsapp! Începând de astăzi, aplicaţia nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Cazul Caracal, în cinema. "Alexandra" spune altfel povestea tinerei ucise de Dincă, în timp ce aștepta salvarea:...
- DIICOT trebuie dea înapoi drogurile confiscate de la un cuplu. Cum s-a ajuns la premiera din justiția României
Astfel, conform notificărilor observate deja de un număr limitat de utilizatori, când primesc sau sunt pe cale să trimită mai departe un mesaj care a circulat deja pe la un număr semnificativ de persoane, utilizatorii WhatsApp vor fi atenţionaţi.
Deşi pot părea inofensive şi uşor de depistat, acest gen de mesaje au arătat deja cât de periculoase pot fi. Şapte persoane au murit în luna mai a anului trecut în India, după ce un astfel de mesaj propagat prin WhatsApp a creat isterie în rândul populaţiei cu privire la presupuşi răpitori de copii.
Facebook, care deţine WhatsApp, nu este la prima încercare de a limita impactul ştirilor false trimise prin WhatsApp. Anul trecut, compania americană a cumpărat reclame în ziare, atât în India, cât şi în Europa, pentru învăţa oamenii cum să identifica ştirile false.
Funcţia este deocamdată testată, neexistând informaţii cu privire la implementarea oficială.
Sursa: News.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰