Antena Meniu Search
x

Video Familia Corneliei Catanga caută finanţare pentru a organiza o înmormântare pe măsura faimei avute de celebra artistă

Cântăreaţa Cornelia Catanga a murit în această dimineaţă. Artista era bolnavă de coronavirus, iar familia a sunat la ambulanţă abia ieri, când starea ei s-a înrăutăţit brusc. A ajuns la spital mult prea târziu, spun medicii, care trag şi un semnal de alarmă: apelaţi la un specialist de la primele simptome! 

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 26.03.2021, 19:40

Vezi și
  • Cornelia Catanga a murit, de coronavirus, la 63 de ani.
  • Cornelia Catanga a murit la Spitalul Universitar Bucureşti.

Ieri seară, artista a început să se simtă foarte rău. Imediat, familia a dat alerta la 112. Echipajul trimis acasă a testat-o pentru COVID. Rezultatul testului rapid a fost negativ, însă existau semne că ar fi infectată cu virusul SARS - CoV - 2, aşa că medicii au decis că trebuie s-o ducă la spital. Iniţial, cântăreaţa s-ar fi împotrivit. A ajuns, în cele din urmă, la Spitalul Universitar din Capitală. Aici a fost testată din nou. Pozitiv, de data asta. Radiografia a arătat că avea plămânii foarte afectaţi din cauza coronavirusului şi inima îi cedase rapid. 

Mara Bănică, jurnalist: Au fost două infarcturi, unul după altul, ea având, deja, inima slăbită şi plină de boli, de necaz. Totul s-a petrecut pe fondul unei imunităţi scăzute, era foarte slabă, suferea foarte mult.

În ultima perioadă, cântăreaţa a stat mult acasă, alături de ginerele ei. De la el ar fi luat şi ea noul coronavirus. Nu a consultat însă un medic, ci a ales să se trateze inclusiv cu un medicament destinat uzului veterinar.

Mara Bănică, jurnalist: Ar fi început cu banalul paracetamol şi ar fi ajuns să facă rost de această ivermectină.

Pe acelaşi subiect

Ultima apariţie publică a Corneliei Catanga a fost pe 9 martie, chiar de ziua ei. Atunci, invitată la o emisiune, a mărturisit prin ce dramă a trecut încă de la naştere.

Cornelia Catanga (9 martie 2021): S-a crezut că sunt fără viaţă. Am avut noroc de mamă şi mama a avut noroc de mine.

Cornelia Catanga a murit la 63 de ani

La 63 de ani, Cornelia Catanga trecea printr-o perioadă extrem de delicată. Lipsa spectacolelor din ultimul an a adus-o în pragul depresiei şi al sărăciei. Acum, întreaga familie e îngropată în datorii şi nu are bani să organizeze funeraliile. 

Mara Bănică, jurnalist: Făceau un apel către Gabi Firea şi către Gigi Becală, să îi ajute. Îşi doreşte o înmormântare cu fală pentru Cornelia. Spunea că toată România a ascultat-o, a iubit-o, a apreciat-o. N-are cum să o îngroape ca pe un câine, într-un sac, dezbrăcată şi fără oameni. 

Cazul Corneliei Catanga readuce în discuţie o problemă spinoasă: cea a pacienţilor care aleg să meargă la spital prea târziu.

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: În momentul în care au sfatul medicului în ceea ce înseamnă evoluţia simptomatologiei riscul să ajungă la spital mult prea târziu este minim. Medicul va şti să surprindă acele aspecte din deteriorarea stării generale care să impună prezenţa într-un spital.

Coronavirusul a afectat grav şi alţi doi mari cântăreţi de muzică lăutărească: Gabi Luncă şi Nelu Ploieşteanu. Ambii se află la Terapie Intensivă, în stare stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Familia Corneliei Catanga caută finanţare pentru a organiza o înmormântare pe măsura faimei avute de celebra artistă