Antena Meniu Search
x

Incident ca-n filme, pe o şosea din Ţăndărei. O familie cu doi copii a fost hăituită de mai mulţi tâlhari

La trei luni de la scandalul jafurilor de la Sineşti, o familie cu doi copii povesteşte cum a fost la un pas de a fi tâlhărită la drumul mare. Oamenii se întorceau spre casă de pe litoral, când maşina lor ar fi fost urmărită şi atacată cu pietre

Vezi și

La trei luni de la scandalul jafurilor de la Sineşti, o familie cu doi copii povesteşte cum a fost la un pas de a fi tâlhărită la drumul mare. Oamenii se întorceau spre casă de pe litoral, când maşina lor ar fi fost urmărită şi atacată cu pietre. Mama care era la volan spune că poliţiştii nu ar fi ajutat-o. Cu o fetiţă bolnavă în maşină, femeia susţine că a scăpat singură de atacatori.

Carmen Ilie, victimă: "În momentul ăla, nu eşti numai tu la volan şi conduci şi încerci să te scapi pe tine. E vorba de familia ta. Cum faci să îţi scapi copiii cu viaţă."

În toiul nopţii, în minivacanţa de Sfânta Maria, femeia plecase cu familia de la mare din cauza unei urgenţe medicale - una dintre fetiţele sale se simţea din ce în ce mai rău. Se îndreptau spre Galaţi, dar la ieşire din Ţăndărei, maşina lor ar fi fost blocată şi înconjurată în trafic de mai mulţi necunoscuţi.

Carmen Ilie, victimă: "Vă daţi seama, să ţi se oprească în faţă o dubiţă şi să vezi că se dă din ea jos un cetăţean care vine, se îndreaptă spre tine. În stânga, în dreptul portierei, ţi s-a oprit o altă maşină, la fel, se dă şoferul jos şi vine spre tine. Mi-a fost frică. Trebuia să ajung cu fetiţa urgent la doctor. Fetiţa cea mare se trezise, era deja speriată pentru că începusem să ţip."

Speriată, femeia a întors maşina să caute ajutor. A oprit la cea mai apropiată secţie de Poliţie. Acolo, oamenii ar fi fost atacaţi a doua oară de bărbaţii care îi urmărireau. 

Carmen Ilie, victimă: "Au coborât şi în momentul în care ne-am dat seama că nu e nimeni şi că nu am altă scăpare şi că trebuie să fug, am demarat şi am plecat cu viteză, iar cei din dubiţă şi cei din Audi au început să arunce cu ce aveau la îndemână, cu pietroaie."

Între timp, soţul ei sunase la 112. Dispecerul l-ar fi trimis la Poliţia din altă localitate, acuză familia. Însă nici acolo nu au găsit niciun agent. 

Carmen Ilie, victimă: "M-au auzit urlând, le-am spus că am copilul bolnav. Când ştii că au fost altercaţii, în secunda 2 trimiţi un echipaj, să vezi ce se întâmplă."

Reprezentanţii Poliţiei din Ialomiţa au altă variantă. Ei spun că familia din Galaţi nu a menţionat că a fost atacată. Şi că unul dintre presuspuşii agresori ar fi sunat înainte la 112.

Andreea Loghin, purtător de cuvânt la IPJ Ialomiţa: "Un cetăţean din Ţăndărei a apelat Poliţia oraşului şi a sesizat că pe raza localităţii sunt două autoturisme suspecte, una dintre ele înmatriculată în Galaţi, una în Bucureşti, care se deplasează pe străzile din oraş."

Povestea seamănă izbitor cu episodul jafurilor de la Sineşti. Deşi au trecut trei luni de la scandal, anchetatorii nu au făcut nicio reţinere. În luna mai, ministrul de Interne, Carmen Dan, anunţa că au fost dispuse verificări interne. Opt poliţişti au fost cercetaţi disciplinar. Dar ancheta pare că bate pasul pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Incident ca-n filme, pe o şosea din Ţăndărei. O familie cu doi copii a fost hăituită de mai mulţi tâlhari