Antena Meniu Search
x

Video Fără frică de Dumnezeu, doi adolescenţi au spart cu toporul o bisericuţă din Maramureş şi au furat 2.000 de lei din cutia milei

Doi băieţi de 16 şi 17 ani sunt reţinuţi pentru 24 de ore, după ce au fost prinşi că a furat bani dintr-o biserică din oraşul Baia Sprie din Maramureş. Cei doi au intrat prin efracţie cu un topor şi au luat 2.000 din cutiile milei de la fiecare icoană.

de Redactia Observator

la 23.10.2023, 14:02

Vezi și

"Urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţiştii din Baia Sprie, privind comiterea furtului calificat în data de 21 octombrie a.c. dintr-o biserică situată în oraş, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate ca fiind doi tineri de 16 şi 17 ani din Baia Mare. Poliţiştii au probat activitatea infracţională a celor doi, fiind dispusă reţinerea pentru 24 de ore a ambelor persoane.O parte din prejudiciul cauzat a fost recuperat", a spus Ionela Cosma.

Cei doi tineri au fost surprinşi de o cameră în timp ce intrau în curtea bisericii. Poliţiştii au reuşt să-i identifice următoare zi. Cei doi au spart uşa cu un topor furat tot din incindeta lăcaşului, iar după ce au pătruns în interior au furat toţi banii pe care i-au putut găsi, însă nu au distrus altarul sau icoanele.

Prejudiciul creat, 2.000 de lei

”În cursul nopții trecute în jurul orei 2:00 un grup de indivizi au intrat prin efracție la Biserica cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena din orașul Baia Sprie. Inițial aceștia au spart o anexă de depozitare de unde au luat un topor cu care au spart ușile de la biserică și au distrus mai multe bunuri din incinta bisericii, în special cutia milei de la toate icoanele, căutând bani. Menționez că sfântul altar nu a fost atins sau alte icoane nu au fost profanate, dar biserica în sine este un lăcaș sfânt și a fost profanat pentru că a fost deranjat foarte mult. Au fost foarte multe pagube materiale. Estimăm că s-au furat aproximativ 2.000 de lei din cutia milelor iar pagubele materiale sunt în curs de evaluare, foarte multe obiecte de mobilier și uși au fost sparte și distruse” a declarat preot. Emil Andrei Pop, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, urmând să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Fără frică de Dumnezeu, doi adolescenţi au spart cu toporul o bisericuţă din Maramureş şi au furat 2.000 de lei din cutia milei