Antena Meniu Search
x

Video Femeia călcată în picioare de interlopul Fane Văncică nu a depus plângere. România, țara cu 33.000 de cazuri de violență domestică în 5 luni

Violenţa animalică a devenit normalitate pe reţelele sociale. Într-un clip pe Tik Tok, o femeie este bătută cu pumnii şi picioarele, trântită la podea şi umilită. Cel care loveşte fără milă este Fane Văncică, interlop şi influencer cunoscut în Bucureşti pentru răfuielile cu clanul Cămătaru. După ce imaginile au devenit virale, bărbatul a revenit cu explicaţii halucinante

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 19:33

Vezi și

Andreea Braga, centrul Filia: Violenţa nu are scuză. Nu există nicio justificare pentru violenţă. Nimeni nu trebuie să trăiască aşa ceva

Se întâmplă în România anului 2022. Scenele de o violenţă extremă au fost filmate şi postate pe TikTok unde au devenit virale. Bătăuşul este interlopul Fane Văncică, un adevărat influencer în lumea lui, cu zeci de mii de urmăritori. Femeia umilită şi lovită sălbatic ar fi chiar amanta interlopului.

Gelu Duminică, sociolog: Din păcate, anormalul, respectiv violenţa domestică, a devenit ceva normal, iar în momentul în care o celebritate face acelaşi lucru lumea se antagonizează. Unii susţin violenţa.

Agresorul a revenit la scurt timp cu explicaţii halucinante

Pe acelaşi subiect

Fane Văncică, interlop bătăuş: Încă o dată, îmi cer scuze faţă de Mihaela şi faţă de copiii ei. Care se uită la mine, vă rog să mă iertaţi, că am făcut-o din gelozie. Nu cred că există vreun bărbat, vreun om, care să nu-şi bată femeia. Nu ştiu dacă aţi observat că eram şi beat, nu-mi luasem nici pastilele.

Filmarea a fost ulterior ştearsă, nu înainte de fi distribuită de mii de ori.

Cosmin Andreica, preşedinte Europol: Prin astfel de clipuri, interlopii îşi promovează activitatea infracţională, răstoarnă cumva principiile obişnuite pe care le învaţă tinerii în şcoală sau în familie, învaţă că trebuie să ai bani ca să fii şmecher, că trebuie să ai forţă ca să-ţi domini duşmanii.

Andreea Braga, centrul Filia: Ceea ce face periculos acest caz este că el a fost transmis în social media de o persoană care e considerată influencer, urmărit de foarte mulţi tineri. Promovarea, încurajarea violenţei, practic se întâmplă aşa prin distribuirea unor filmuleţe şi justifică violenţa.

Astfel de popularizări ale unor scene de o violenţă rară normalizează un fenomen la care suntem oricum fruntaşi.

România încă mai crede că bătaia este ruptă din Rai

În primele 5 luni ale anului am avut peste 33 de mii de cazuri de violenţă domestică. Mulţi văd, la fel de mulţi ascund. În iulie, de exemplu, doar 188 de apeluri anunţau cazuri de violenţă domestică, doar 47 dintre apelanţi au fost martori.

E doar vârful unui fenomen cu rădăcini adânci, care blamează, de obicei, tot victima.

Gelu Duminică, sociolog: Până de curând, am avut legi despre cum să ne batem femeia, ce dimensiune să aibă parul, cum să ţinem palma dar spunea legea la 1700 că o femeie care este prinsă înşelând poate fi prinsă între fiare. Nu aveai voie să o omori, dar puteai să o calci în picioare şi legea nu îţi făcea nimic.

Cosmin Andreica, preşedinte Europol: Nici poliţia nu are o structură care să aibă ca sarcină monitorizarea reţelelor de socializare. Vedem din ce în ce mai multe plângeri din partea cetăţenilor.

Femeia bătută şi umilită de Fane Văncică, la fel ca multe ale victime, nu a depus plângere. Poliţia s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Ministerul de Interne începe din octombrie un proiect pilot de monitorizare a agresorilor cu brăţări electronice. Totul se va face, însă, doar cu acordul victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Femeia călcată în picioare de interlopul Fane Văncică nu a depus plângere. România, țara cu 33.000 de cazuri de violență domestică în 5 luni