Antena Meniu Search
x

Video Femeia care îşi ducea fetiţa de 12 ani să se prostitueze în Franţa şi-a făcut vilă cu banii câştigaţi. Reacţia pensionarului de 70 de ani, care a profitat 5 luni de ea

Caz cutremurător. O copilă de doar 12 ani din Călăraşi a fost obligată de propria mamă să se prostitueze în Franţa. Client fidel era un pensionar de 70 de ani, care, în doar câteva luni a plătit aproape 90.000 de euro. Totul a ieşit la iveală după ce individul a agresat sexual fata într-o sală de cinema din Paris, chiar lângă părinţii copilei. Câţiva martori revoltaţi au anunţat imediat poliţia.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 09.03.2023, 19:11

Vezi și

Copila de 12 ani - pe care o vom numi Maria - era prezentată de propria mamă ca un trofeu - pe reţelele sociale. Postările cu fata în îmbrăcăminte sumară erau la ordinea zilei. Iar cea care i-a dat viaţă a mers şi mai departe. A hotărât că inocenţa este de vânzare. O dată la două luni, femeia de 27 de ani şi-ar fi dus fata la Paris, locul unde era abuzată sexual de un pensionar de 70 de ani - cu dare de mână.

Localnici: Mama copiilor ştiu că se tot ducea la bătrânul ăla din Franţa, de 5, 6 ani se ducea ea acolo. 

Reporter: Şi soţul ştia?

Localnici: Ştia. 

Pe acelaşi subiect

În urmă cu şase ani, familia a plecat prima dată în Franţa. După un accident casnic, Maria a ajuns la spital. Iar părinţii au profitat de situaţie ca să obţină mai mulţi bani. O poză cu rănile fetei i-a atras atenţia pensionarului care a ales să-i plătească spitalizarea. A fost începutul unei prietenii bolnave. 

Familia şi-a construit o vilă demnă de invidiat

În doar cinci luni - din luna august anul trecut şi până în ianuarie anul acesta - individul a plătit 89.000 de euro pentru a profita de fată. De-a lungul anilor, sumele ar fi fost însă şi mai impresionante. În centrul oraşului Călăraşi, familia şi-a construit o vilă demnă de invidiat. Vecinii însă se feresc să vorbească.

Vecin: Se duceau şi colo şi colo. Asta-i mai nouă, de vreo 5 ani. 

În faţa anchetatorilor, francezul a spus că banii erau doar un gest de generozitate. Faptele însă l-au contrazis. Pe 19 februarie, într-o sală de cinema, individul a fost văzut de mai mulţi martori în timp ce pipăia copila chiar în prezenţa părinţilor. Oamenii au anunţat imediat poliţia. 

Vecin: Cu copilul în faţa ei, punea moşul mâna pe copil! Ce fel de mamă a fost asta?

Mama şi pensionarul francez au fost imediat arestaţi preventiv. Tatăl, Maria şi fratele ei, un băiat de 10 ani, au dispărut. La începutul lunii martie, a fost solicitat sprijinul Poliţiei Române.  

Cristina Filip, reporter Observator: După ce şi-a dat seama că a fost anunţată poliţia, tatăl şi-a luat copilul şi a fugit în România. S-a întors în Călăraşi. De aici, din casa lor, bărbatul a fost ieri ridicat de poliţie, iar copila dusă la DGASPC.

Reacţia promptă a francezilor a dus la oprirea abuzului

Daniela Arbagic, DGASPC Călărași: Ea a plecat de acolo imediat cu tata şi cu fratele şi a venit în România, ajutaţi fiind de un şofer cu care mergeau frecvent acolo. Nu prezintă niciun element de agresiune fizică, dar starea psihică este un pic afectată.

Tatăl Mariei a fost arestat preventiv în vederea extrădării. Oficial, însă, fata nu are tată pentru că nu a fost recunoscută la naştere. Bunica din partea mamei, unde acum stă fratele ei - şi-a exprimat dorinţa să o ia în grijă. Angajaţii Protecţiei Copilului nu sunt convinşi că e cea mai bună decizie. 

Daniela Arbagic, DGASPC Călărași: Deşi există un spaţiu locativ, dar nu poate să facă dovada veniturilor. Pleca frecvent prin Anglia. 

Reacţia promptă a francezilor a dus la oprirea abuzului. În România, din păcate, astfel de comportamente au toate şansele să treacă neobservate. 

Keren Rosner, psiholog: Foarte greu s-ar găsi cineva care să intervină. Asta este clar. Nu avem această cultură. Să nu aibă probleme, se fac că nu văd, că nu înţeleg. 

Doar anul trecut, la nivel național, au fost înregistrate la poliţie aproape 700 de infracțiuni de agresiune sexuală asupra unui minor. Cifra reală ar putea fi însă mult mai mare. Peste 90.000 de apeluri au fost date la telefonul copilului - 119 - pentru semnalizarea cazurilor de abuz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Femeia care îşi ducea fetiţa de 12 ani să se prostitueze în Franţa şi-a făcut vilă cu banii câştigaţi. Reacţia pensionarului de 70 de ani, care a profitat 5 luni de ea