Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Femeile să nu se roage în pielea goală". O nouă săptămână, o nouă declaraţie controversată a ÎPS Teodosie

O nouă apariţie la radio, o nouă contoversă. Aşa cum ne-a obişnuit, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie revine în faţa publicului cu alte „sfaturi de duh“. De data acesta, ţinta ierahului au fost cei care se tatueză - pentru Teodosie linia de tuş aplicată pe piele este doar o „schimonosire a trupului“. De predică nu au scăpat nici părinţii care aleg să le pună fetiţelor cercei, dar nici femeile care se roagă acasă - acestea trebuie să poarte neapărat basma pe cap şi să îmbrăce fustă. 

de Redactia Observator

la 17.09.2024 , 08:02

Nonşalant, ca de fiecare dată, Arhiepiscopul Tomisului şi-a făcut din nou apariţia la emisiunea radio consacrată pentru a popovădui pentru zeci de enoriaşi. Însă, nici bine nu a început predica că Înaltpreasfinţitul a şi creat un nou val de controverse. "Tatuajul este o intervenţie asupra trupului care este părtaş la chipul lui Dumnezeu şi este o schimonosire", a declarat ÎPS Teodosie

Iar sfaturile "de duh" ale lui Teodosie nu s-au oprit aici. Acesta a deschis o filă şi din almanahul părinţilor. Ierarhul i-a atenţionat pe aceştia că cerceii, cele mai de preţ accesorii ale fetiţelor, ar fi un ornament nepotrivit. "Nu s-ar cuveni, pentru că este un adaos".

Arhiepiscopul a abordat şi un alt subiect - rugăciunea femeilor în confortul propriei locuinţe. "Cu capul acoperit, cu fustă, da. Să nu se roage în pielea goală. Să se roage îmbrăcată cuvincios şi cu capul acoperit". 

Vezi și

Nu este prima dată când Arhiepiscopul Tomisului stârneşte controverse prin decalarţiile sale. În urmă cu doar câteva luni, prelatul afirma că soţii ar trebui să aibă cel mult două întâlniri intime pe săptămână, iar femeia abuzată de soţ e obligată "să-şi poarte crucea". 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » "Femeile să nu se roage în pielea goală". O nouă săptămână, o nouă declaraţie controversată a ÎPS Teodosie