Antena Meniu Search
x

Fenomenul "freezing rain": Accidente în lanț, sute de oameni cu fracturi și mii de locuințe fără electricitate

Vezi și

De mai bine de 24 de ore, sudul României a paralizat, acoperit de gheaţă. Fenomenul freezing rain, adică ploaia îngheţată, a făcut ca orice ieşire din casă să fie un exerciţiu de echilibristică. De multe ori, încheiat la spital. În Capitală, un om a ajuns în faţa medicilor cu picioarele amputate, după ce a alunecat sub tramvai. În doar câteva ore, zeci de români au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor. Nici pe şosele situaţia nu a fost mai bună. În nordul Capitalei, trei maşini au fost implicate într-un carambol. În această dimineaţă, zeci de troleibuze au rămas blocate, din cauza unui scurt circuit, iar un tramvai a deraiat. 

Pe drumuri, case şi maşini, s-au despus straturi peste straturi de gheaţă. Aseară, în nordul Capitalei, pe şoseaua îngheţată, un taximetrist nu a mai putut să controleze maşina şi a intrat într-un semafor. Alte două autoturisme, care au derapat, l-au lovit în plin. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

La marginea Bucureştiului, ploaia îngheţată a transformat maşinile, de exemplu, în adevărate cuburi de gheaţă. În oraş, fenomenul "freezing rain" a dus la paralizarea traficului. Troleibuze de pe 7 trasee nu au funcţionat după un scurt circuit, iar circulaţia tramvaielor 41 din a fost blocată după ce în Ghencea o garnitură a deraiat.

Bucureştenii au încercat să facă faţă haosului cum au putut. Azi-noapte, un bărbat a aruncat 15 kilograme de sare pe trecerile de pietoni şi pe trotuarele din zona în care locuieşte.

Pe acelaşi subiect

Sute de oameni, la urgențe cu fracturi și traumatisme

Acolo unde gheaţa nu a fost curăţată a fost dezastru. În Galaţi, de ieri până azi, au fost sute de solicitări pentru fracturi la urgenţe.

În localitatea Fântânele, poleiul şi chiciura au lăsat fără curent electric aproape 1500 de oameni.

Şi în Vâlcea, judeţ sub cod portocaliu de polei în această dimineaţă, peste 1000 de oameni din cinci localităţi au rămas şi ei fără curent electric. Aceleaşi probleme sunt şi în Dâmboviţa, Brăila, Buzău şi Prahova.

În judeţul Buzău, pe Drumul European 85, din cauza şoselei îngheţate, un microbuz cu cinci pasageri a derapat şi s-a răsturnat. Oamenii au scăpat cu răni minore. La câţiva kilometri distanţă, mai multe autoturisme s-au ciocnit după ce au derapat.

În alte zone, nămeţii şi vântul puternic au închis mai multe drumuri şi au dărâmat copaci. Drumarii au încercat să cureţe şoselele, dar fără rezultat, pentru că viscolul aducea zăpada înapoi pe carosabil.

Pe Valea Prahovei, chiar şi utilajele au avut probleme. O sărăriţă s-a împotmolit în nămeţi.

În Pasul Prislop, mulţi oameni au fost nevoiţi să tragă pe dreapta şi să aştepte utilajele de deszăpezire.

În urmă cu scurt timp, meteorologii au prelungit codul galben de ninsori pentru Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură. În Muntenia, Oltenia şi sudul Moldovei continua să fie polei.

Peste 12.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fenomenul "freezing rain": Accidente în lanț, sute de oameni cu fracturi și mii de locuințe fără electricitate