Antena Meniu Search
x

Video Fenomene meteo extreme în România: Ploaia îngheţată a transformat şoselele în patinoare

Sărbători cu fenomene meteo extreme. După inundaţii şi viituri, şi ploaia îngheţată creează probleme. Mai multe accidente au avut loc din cauză faptului că şoselele s-au transformat, în ultimele ore, în patinoare.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 17:49

Vezi și

Traficul feroviar a fost şi el dat peste cap. Mai multe trenuri au rămas blocate pe şine, iar călătorii au stat ore în şir în frig. Codul galben de polei este valabil până mâine dimineaţă. 

Mai multe județe s-au transformat în regate de gheață, iar şoselele și trotuarele au devenit adevărate patinoare. Un pericol pentru şoferi, dar și pentru pietoni. Și traficul feroviar a fost afectat de ploaia înghețată. Mai multe trenuri au rămas blocate pe șine, iar călătorii au stat în frig ore în șir. 

Călător tren: Ne aflăm în Făurei de aproximativ două ore, suntem blocaţi. Sunt două vagoane de Constanţa şi patru vagoane de Braşov. Este doar unul din compartimente. Lumea aşteaptă, nu avem curent.

Accidentele s-au ţinut și ele lanț. În Buzău, pe drumul European 85, cinci persoane au fost rănite, după ce șoferul unui microbuz a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu o mașină care circula regulamentar. Victimele au fost transportate la spital. 

Pe acelaşi subiect

Ploaia îngheţată a făcut prăpăd

În Capitală poleiul de pe şosele şi lipsa de experinţă la volan au fost combinaţia nefericită pentru 4 tineri. Şoferul de doar 19 ani a pierdut controluL volanului, a intrat cu maşina pe trotuar, a spulberat un copac şi s-a oprit în gardul sediului ALDE. Toţi au ajuns la spital. 

Judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Galați se află sub cod galben de polei până mâine la ora 8:00 dimineaţa. Pe lângă feneomenul de ploaia înghețată, oamenii din șapte județe ale țării trăiesc sub amenințarea apelor. Este cod portocaliu de inundații. În Apuseni a plouat fără oprire, apa a măturat versanţii şi s-a revărsat în curţile oamenilor. În Alba, viitura a rupt un drum care face legătura între mai multe localităţi, iar cinci sate au rămas izolate în munţi. 

Ilie Chirilă, localnic: A crescut de ieri în special, a crescut toată ziua, azi-noapte a plouat ceva mai tare. Ne temem. Stăm lângă apă ca şi pe un butoi de pulbere.

Localnică: Nici nu ştii când vine viitura. Aşa a fost şi atunci. Era o zi normală, a plouat ca acum. Şi cum am deschis uşa, a fugit peste mine în casă.

Și în oraşul Abrud, peste 30 de gospodării au rămas izolate, după ce un pod a fost luat de apă.

Localnic: S-a demolat podul vechi că se face altul nou şi uitaţi în ce situaţie am ajuns. 

Nu scăpăm însă nici de ninsori. În toată Moldova și la munte este cod galben.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Fenomene meteo extreme în România: Ploaia îngheţată a transformat şoselele în patinoare