Antena Meniu Search
x

Video Fenomenul care a pus stăpânire pe Bucureşti în doar câteva ore. A plouat cu praf, iar şoferii au făcut coadă la spălătorii: "Abia am spălat-o şi acum e neagră"

A plouat cu praf la Bucureşti. Aversele de azi-noapte au adus la sol toată pulberea din oraş, care fusese ridicată de vânturile puternice din ultimele zile. Poluarea s-a văzut cel mai bine pe maşini şi pe vitrinele magazinelor.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 16.08.2023, 20:34

Vezi și

Șoferii s-au trezit în aceasta dimineața cu mașinile pline de pulbere. Praful depus în strat negru s-a observat și pe obiectele lăsate afara, sub cerul liber. Bucureştenii au stat la coadă la splătorii ca să îşi cureţe maşinile. "Am venit la spălătorie direct, nu pot merge aşa cu ea, este foarte murdară, abia am spălat-o sâmbătă şi acum e neagră. A fost ploaia murdară, se vede pe ea", spune un şofer. "Ne trezim dimineaţă şi era murdară, murdară. Cred că de la ploaie, vântul bate în fiecare zi, dar nu era în halul ăsta de murdară", spune un altul.

Căldura sufocantă va continua cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare

Praful nu a mai venit din Sahara de data aceasta. Îl produc zecile de șantiere din Bucureşti. "Ultimele ploi au căzut doar din loc în loc. Nu au fost suficient de consistente şi puternice să spele atmosfera, ba din contră, picăturile disparate s-au încărcat cu praf şi au murdărit întregul oraş", a declarat Simona Căpșună, meteorolog Observator. Cel puţin 10 zile putem să uităm de ploi, însă. Revine canicula în toată ţara.

"Termometrele vor indica pana la 37 de grade Celsius la umbră, iar ploile vor fi foarte puţine, ceea ce va duce la o intensificare a secetei. Situaţia este gravă în sud-estul ţării unde este deja secetă extremă de multe săptămâni şi tot aici vor fi şi cele mai ridicate temperaturi", a declarat Simona Căpșună, meteorolog Observator. Căldura sufocantă va continua cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fenomenul care a pus stăpânire pe Bucureşti în doar câteva ore. A plouat cu praf, iar şoferii au făcut coadă la spălătorii: "Abia am spălat-o şi acum e neagră"