Antena Meniu Search
x

Video Fenomenul de "bullying" a ajuns la un nivel greu de imaginat în România. Un elev din doi devine victimă

Numărul cazurilor de bullying din școlile din România a crescut cu aproape o treime în doar un an. Potrivit unei analize recente a Organizației Salvați Copiii, fenomenul a ajuns la o situație greu de imaginat. Un elev din doi este victima actelor de ameninţare, de umilire sau de violenţă fizică, iar 4 copii din 5 asistă la situaţii de bullying. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 31.01.2023, 08:23

Vezi și

Conform datelor oficiale, în sistemul de educaţie, în anul şcolar anterior au fost constatate 10.971 de situaţii de bullying faţă de 7.715. Realitatea este însă una îngrijorătoare. Analiza recentă a Organizaţiei Salvaţi Copiii arată că fenomenul afectează emoţional, an de an, sute de mii de elevi, adică 49%, care devin victime ale situaţiilor de violenţă fizică şi de ameninţare sau ale mesajelor umilitoare transmise online.

Procentul este însă aproape dublu în rândul celor care asistă în calitate de martori. Iar 27% recunosc că au comis ei înşişi astfel de fapte. Pentru prevenţia şi rezolvarea cazurilor s-a impus crearea unor grupuri de acţiune anti-bullying la nivelul fiecărei şcoli care să găsească cele mai eficiente soluţii. Chiar și așa fenomenul ia amploare de la an la an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Fenomenul de "bullying" a ajuns la un nivel greu de imaginat în România. Un elev din doi devine victimă