Antena Meniu Search
x

Video Fermierii suceveni sunt la capătul răbdării. Cer instalarea unui sistem antigrindină după ce vremea rea le-a distrus livezile

Vremea extremă cere măsuri disperate! Fermierii din bazinul pomicol Fălticeni - Rădăşeni cer autorităţilor instalarea unui sistem antigrindină după ce, în ultima perioadă, gheaţa abătută peste livezi a produs pagube însemnate.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 26.08.2021, 08:33

Vezi și

Fermierii din bazinul pomicol Fălticeni - Rădășeni, o zonă cu tradiție în producerea de fructe din România, cer autorităților instalarea unui sistem antigrindină în zona respectivă. Numai în ulima perioadă, furtuna a distrus peste 100 hectare de livezi. În doar câteva zeci de minute, oamenii și-au văzut distrusă toată muncă de peste un an de zile.

Motivarea lor principală este că Stația Anigrindină de la Iași nu acoperă și această zona iar în ultima perioadă gheața a bătut în mai multe rânduri peste livezile de aici. Producătorii spun că un sistem antigrindină în zona Fălticeni poate acoperi o arie mult mai mare, atât zona Rădăuți unde se cultivă legume, cât și arii extinse din județele Neamț și Bacău. Cerere a primit deocamdată răspuns de la Cosiliul Județean, care spune că a transmis mai departe solicitarea la Ministerul Agriculturii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fermierii suceveni sunt la capătul răbdării. Cer instalarea unui sistem antigrindină după ce vremea rea le-a distrus livezile