Festivalul Păstrăvului, la Bistriţa. Şase chefi au pregătit bunătăţi pe care nu le găsim în fiecare zi!
Să tot ajungi în Bistriţa Năsăud în acest weekend. Este Festivalul Păstrăvului acolo, şi este o sărbătoare a gusturilor. Balmoş, tochitură ardelenească şi berbecuţ la proţap, sunt de toate pe mese. Şi toate au fost preparate de bucătari talentaţi.
Să tot ajungi în Bistriţa Năsăud în acest weekend. Este Festivalul Păstrăvului acolo, şi este o sărbătoare a gusturilor. Balmoş, tochitură ardelenească şi berbecuţ la proţap, sunt de toate pe mese. Şi toate au fost preparate de bucătari talentaţi.
Cu secrete sau fără, păstrăvul pe grătar arată.... delicios. Iar pofticioşii îşi ling degetele la propriu.
Câţiva paşi mai încolo, carnea şi legumele clocotesc pe foc, în ceaun. Iar peste, se toarnă vin. Asta înseamnă tradiţionalul gulaş ardelenesc.
Gazda festivalului este chiar o fostă concurentă Chefi la Cuţite. Nina Rus a organizat totul în păstrăvăria proprie.
NINA RUS, fostă concurentă Chefi la Cuţite
Vrem să scoatem în evidenţă preparate tradiţionale. Avem păstrăv de 7 tipuri, pentru că asta mă interesează.
Dar îşi răsfaţă clienţii şi cu alte preparate, cum ar fi scoici trase pe plită.
Chef Mihaela este bibliotecar de meserie. În timpul liber răsfoieşte... cărţile de bucate.
MIHAELA ULMAN, chef:
Avem tiramisu varianta clasică, îmbunătăţită în varianta mea cu ciocolată specială. Avem o prăjitură cu vişine şi bezea cu nucă, avem mini checuri cu ciocolată şi vişine.
Dar mai e loc şi pentru o cupă de îngheţată sau poate două!
Festivalul Păstrăvului se încheie mâine. Dar, dacă nu puteţi ajunge, nu-i nimic. Chef Nina Rus se gândeşte să mai organizeze un astfel de eveniment şi la toamnă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰