Video Festivalul ceaunelor în Banat. Bucătarii din Sri Lanka au făcut senzaţie cu o reţetă specială
Gulașul a dat în clocot lângă Timișoara, la cea mai gustoasă competiție a toamnei. Festivalul Ceaunelor a adunat bucătari pasionați de gust, care au avut 5 ore la dispoziție ca să-și arate măiestria. Cea mai grea misiune a avut-o juriul, iar cei mai mulți susținători s-au adunat în jurul ceaunului cu arome din Sri Lanka.
- Tânăr răpit cu duba din parcarea unui bloc din Bucureşti. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- Craterul din Slănic are 15 m adâncime, cât un bloc de cinci etaje. Groapa ar fi trebuit să fie astupată azi-noapte, dar nici urmă de muncitori
Așa începe povestea fiecărui ceaun. Mai departe, reţeta ţine de măiestria bucătarilor. În Banat, gustul e la mare preţ, iar competiţia ceaunelor a fost luată în serios de toate cele 17 echipe, care s-au adunat la Giarmata Vii. "A trebuit să ne lăsam amprenta din zona noastră. Cu dragoste, cu suflet, cu arome incercam sa-l ponderăm prin gust, ca in banat nu-l mâncăm foarte picant", spune un participant. "Am pregătit un gulas de vita, am inceput cu ceapă, am adăugat vita, la final o sa punem o pastă de ardei iute, condimentele și il servim cu găluște", a declarat un concurent.
Pata de culoare e data de standul Sri Lankăi unde firbe un gulaș care are printre altele scortișoara, cardamon, chilli și un piper special. Langa carnea de porc si cartofi a mai fost adăugat și ananas, coriandru sau curry. Cea mai grea misiune a avut-o juriul care a punctat echilibrarea aromelor în preparatul finit, gustul, prezentarea și originalitatea. Aromele gulașului din Banat i-au cucerit și pe Țociu și Palade. Festivaul ceaunelor a bifat ieri editia cu numărul patru.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰