Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Festivalul ceaunelor în Banat. Bucătarii din Sri Lanka au făcut senzaţie cu o reţetă specială

Gulașul a dat în clocot lângă Timișoara, la cea mai gustoasă competiție a toamnei. Festivalul Ceaunelor a adunat bucătari pasionați de gust, care au avut 5 ore la dispoziție ca să-și arate măiestria. Cea mai grea misiune a avut-o juriul, iar cei mai mulți susținători s-au adunat în jurul ceaunului cu arome din Sri Lanka.

de Iulia Pop

la 04.09.2023 , 08:48

Așa începe povestea fiecărui ceaun. Mai departe, reţeta ţine de măiestria bucătarilor. În Banat, gustul e la mare preţ, iar competiţia ceaunelor a fost luată în serios de toate cele 17 echipe, care s-au adunat la Giarmata Vii. "A trebuit să ne lăsam amprenta din zona noastră. Cu dragoste, cu suflet, cu arome incercam sa-l ponderăm prin gust, ca in banat nu-l mâncăm foarte picant", spune un participant. "Am pregătit un gulas de vita, am inceput cu ceapă, am adăugat vita, la final o sa punem o pastă de ardei iute, condimentele și il servim cu găluște", a declarat un concurent.

Pata de culoare e data de standul Sri Lankăi unde firbe un gulaș care are printre altele scortișoara, cardamon, chilli și un piper special. Langa carnea de porc si cartofi a mai fost adăugat și ananas, coriandru sau curry. Cea mai grea misiune a avut-o juriul care a punctat echilibrarea aromelor în preparatul finit, gustul, prezentarea și originalitatea. Aromele gulașului din Banat i-au cucerit și pe Țociu și Palade. Festivaul ceaunelor a bifat ieri editia cu numărul patru.

Vezi și
Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Festivalul ceaunelor în Banat. Bucătarii din Sri Lanka au făcut senzaţie cu o reţetă specială