Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ceremonii militare, depuneri de coroane şi Hora Unirii, de Ziua Unirii Principatelor. Mihai Chirica îi cheamă la festivităţi pe protestatarii ieşeni

Mii de ieşeni sunt aşteptaţi, miercuri, 24 ianuarie, la manifestările organizate de Ziua Unirii Principatelor Române.

de Redactia Observator

la 23.01.2018 , 10:23

- Sursă: Hepta

Mii de ieşeni sunt aşteptaţi, miercuri, 24 ianuarie, la manifestările organizate de Ziua Unirii Principatelor Române, însă preşedintele Klaus Iohannis şi nici liderul PSD Liviu Dragnea nu au confirmat prezenţa la eveniment, iar primarul Mihai Chirica face apel la cei care au protestat faţă de modificările la legile justiţiei să vină la ceremonii.

La Focşani, autorităţile au programat un spectacol folcloric, iar imnul naţional va fi intonat de Marcel Pavel, la manifestări fiind aşteptate, de asemenea, câteva mii de persoane. La Galaţi, se va dansa Hora Unirii la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar o sută de fete din România şi Republica Moldova vor defila în costume populare.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, spune că, foarte probabil, din partea Preşedinţiei va fi prezent la eveniment un consilier prezidenţial, în timp ce şefii Coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu au confirmat prezenţa la Iaşi.

Articolul continuă după reclamă

"Am trimit invitaţii tuturor, dar nu avem foarte multe confirmări. Preşedinţia va trimite cel puţin un consilier prezidenţial. Din partea Guvernului nu am avut pe cine contacta, pentru că încă nu avem prim-ministru. Vor fi prezenţi senatori, deputaţi din Iaşi şi din alte judeţe, primarul de la Chişinău, alături de 300 de cetăţeni basarabeni. Dacă oficialităţile de la Bucureşti vor să vină, sunt binevenite", a afirmat Mihai Chirica.

În programul manifestărilor de la Iaşi sunt incluse discursuri ale politicienilor, depuneri de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară, dar şi Hora Unirii. 

Şi în alte oraşe sunt programate, miercuri, scurte ceremonii.

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Ceremonii militare, depuneri de coroane şi Hora Unirii, de Ziua Unirii Principatelor. Mihai Chirica îi cheamă la festivităţi pe protestatarii ieşeni