Fetiță din Blaj care îl așteaptă pe Papă: ”Am auzit că el e bun şi ajută copiii”

De Redactia Observator.
Publicat: 01.06.2019, 19:49.
Actualizat: 02.06.2019, 00:55

În ultima zi a vizitei istorice, Papa va împărţi pacea şi iubirea la Blaj. Pe Câmpia Libertăţii, Suveranul Pontif va beatifica şapte episcopi catolici, care au murit în numele religiei.

În ultima zi a vizitei istorice, Papa va împărţi pacea şi iubirea la Blaj. Pe Câmpia Libertăţii, Suveranul Pontif va beatifica şapte episcopi catolici, care au murit în numele religiei. Sfântul Părinte va binecuvânta apoi comunitatea romă din oraş.

Pe Câmpia Libertăţii din Blaj peste 500 de voluntari lucrează cot la cot cu autorităţile pentru ca evenimentul de duminică să iasă impecabil.

Petru a venit din Maramureş ca să dea o mână de ajutor, ca voluntar.

”Ideea e să-l văd şi ideea e să aud măcar câteva cuvinte. În primul rând, experienţa de a fi voluntar înseamnă o experienţă care ţi dă o anumită putere şi-ţi dă o anumită satisfacţie, atât profesională, cât şi o experienţă de viaţă”, spune Petru.

”O parte din voluntari vor fi cazaţi în această sală de sport, restul, în corturile de pe câmpie”, dezvălui Mircea, unul dintre organizatori.

”Nu are mormânt, e într-o groapă comună”

Niciun sacrificiu nu este însă prea mare. Duminică, istoria se va scrie aici. Într-o slujbă în aer liber, în faţa a zeci de mii de oameni, Suveranul Pontif va beatifica șapte episcopi greco-catolici.

CLAUDIU POP, Episcopul de Blaj: Tronul pe care Papa Francisc va sta este un tron făcut din bucăţi de lemn, gratii, din puşcăriile comuniste în care episcopii noştri au stat.

Cei şapte episcopi şi-au găsit sfârşitul în închisorile comuniste, după ce au refuzat să îşi trădeze religia şi să treacă la Ortodoxism. Maria Ana Bircea este nepoata lui Ioan Suciu, unul din cei şapte martiri.

MARIA ANA BIRCEA, nepoata unui episcop martir: Nu are mormânt, e într-o groapă comună, în cimitirul săracilor de la Sighet. Trăiesc un moment de emoţie spirituală foarte mare!

Cinci dintre cei şapte episcopi ce vor fi beatificaţi au devenit preoţi la Catedrala din Blaj, însă organizatorilor le-a fost foarte greu să găsească mărturii ale sacrificiilor lor, pentru că atunci când au fost arestaţi, au fost luaţi pe nepregătite, iar toate obiectele lor personale au rămas în episcopiile care aparţineau la acea vreme, apoi s-au risipit.

Vin special pentru Papă

Vinul ales pentru slujbă este unul special, premiat cu aur la Londra.

IOAN BUIA, director de vinificație: Acest vin a fost realizat din struguri, recoltaţi în ziua de 2 decembrie 2018. Este un vin care poartă denumirea de vin de gheaţă.

Şi aici s-au luat măsuri speciale pentru marele eveniment.

Două spitale de campanie au fost amplasate pe Câmpia Libertăţii, sunt peste 30 de medici şi peste 40 de paramedici şi asistenţi care au fost cantonaţi aici pentru următoarele două zile.

”Am auzit că el e bun şi ajută copiii!”

Papa Francisc va ajunge şi într-un cartier mărginaş din Blaj.

”O să fie bun cu noi!”, spune o fetiță din zonă.

”O să îl îmbrăţişăm şi o să îi mulţumim!”, spune prietena ei de joacă.

”Am auzit că el e bun şi ajută copiii!”, completează prima fetiță.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Blaj să răspundă chemării Papei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.