Antena Meniu Search
x

Video Fetiţa de 3 ani din Iaşi, spălată de mamă pe cap cu o soluţie pentru deparazitarea animalelor, a intrat în moarte cerebrală

Copila de 3 ani care a fost spălată pe cap cu o soluţie folosită la deparazitarea animalelor a intrat în moarte cerebrală. Fetiţa şi sora ei, în vârstă de patru ani, au fost spălate chiar de mamă în urmă cu o săptămână. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional! 

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 11:40

Vezi și

Fetiţa din Iaşi care, în urmă cu mai bine de o săptămână, a ajuns în stare gravă la spital, împreună cu sora ei în vârstă de 4 ani, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică folosită, în mod normal, pentru deparazitarea animalelor, a intrat în moarte cerebrală.

Micuţa de doar 3 anişori luptă secundă de secundă să trăiască, însă, din nefericire, medicii ieşeni spun că acum viaţa ei se apropie de final. "Fetiţa este în contrinuare în stare extrem de gravă, este intubată, cu comă gradul IV. Este susţinută din punct de vedere hemodinamic, a funcţiei respiratorii, fiind intubată. Prognosticul este în continuare extrem de rezervat", a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Apelul medicilor către părinţi. 11 copii intoxicaţi cu aceeaşi substanţă

Sptămâna trecută, medicii ieşeni au declarat că fetiţa mai mare a trecut de momentul critic şi au făcut un apel către părinţi să nu îşi mai spele copiii cu astfel de substanţe. "Fetiţa în vârstă de 4 ani, intoxicată cu substanţă organofosforată este cu stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic şi putem spune că a trecut de momentul critic. În schimb, fetiţa de 3 ani este cu o stare generală extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rezervat, cuu şanse de supravieţuire minime", a explicat atunci dr. Cătălina Ionescu.

Medicii au tras atunci un semnal de alarmă, rugând părinții să nu își mai spele copiii pe cap cu substanțe toxice. Conform dr. Ionescu, la Spitalul de Copii din Iași, din decembrie 2023 până la jumătatea lunii ianuarie au fost internați 11 pacienţi cu intoxicație cu substanță organofosforată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fetiţa de 3 ani din Iaşi, spălată de mamă pe cap cu o soluţie pentru deparazitarea animalelor, a intrat în moarte cerebrală