Antena Meniu Search
x

Video "Cum să dai la copii aşa ceva, că e otravă". Surioare de doar 3 şi 4 anişori din Iaşi, în stare critică după ce mama le-a spălat pe cap cu o substanţă toxică

Incident tragic într-o comună din Iași! Două fetițe de 3 și 4 ani au ajuns în stare extrem de gravă la spital, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică folosită, în mod normal, pentru deparazitarea animalelor. În doar câteva clipe, cele două au început să se simtă rău și într-un final şi-au pierdut cunoştinţa. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de prim ajutor și inclusiv un elicopter SMURD.  

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 17.01.2024, 08:14

Vezi și

Reporter: Ce s-a întâmplat cu fetiţele?

Tatăl copiilor: Nu s-a întâmplat nimic.

Reporter: Le-aţi spălat cu o soluţie?

Tatăl copiilor: Da, le-am...

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: Cea care a sunat la 112 a fost chiar mama fetelor. Ea le-a spus anchetatorilor că le-a spălat pe cap pe cele două copile cu o substanţă folosită pentru oi. 

Fetiţe intoxicate cu o substanţă pentru oi. Starea micuţelor din Iaşi este una critică

Fetiţa de 4 ani a intrat în comă, iar cea de 3 ani a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajul de ambulanţă şi a fost resuscitată timp de 30 de minute. Au fost intubate şi ventilate mecanic, iar ulterior li s-a administrat un antidot.

Cătălina Ionescu, medic pediatru: Au fost aduse cu stare generală extrem de gravă, în urma expunerii la o substanţă toxică.

Diana Cimpoeșu, UPU SMURD Iași: Este un produs insecticid. El afectează atât respiraţia, cât şi circulaţia, cât şi neurologic, dând instabilitate hemodinamică, deci pierderi de lichide, scăderea tensiunii arteriale, afectare neurologică, stare de comă. 

Localnicii, şocaţi de gestul mamei

Localnicii au rămas şocaţi de gestul imprudent al mamei, care le-a pus copilelor viaţa în pericol.

Bătrână: Dar cum să dai la copii aşa ceva, că aceea e otravă. E pentru oi.

Tânăr: Era soluţie de animale şi s-a pus pe oameni, copii, evident că erau reacţii adverse. 

Mai multe cazuri de intoxicații ale copiilor cu substanțe toxice s-au înregistrat în România numai în ultimele 5 luni. În decembrie 2023, în Țăndărei, județul Ialomița, o fetiţă de 5 ani a murit iar fratele ei de 2 ani a ajuns la spital după ce au fost spălaţi de bunica lor cu insecticid pentru animale, ca să îi scape de păduchi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Cum să dai la copii aşa ceva, că e otravă". Surioare de doar 3 şi 4 anişori din Iaşi, în stare critică după ce mama le-a spălat pe cap cu o substanţă toxică