Antena Meniu Search
x

Video Una dintre surioarele din Iași spălate de mamă pe cap cu o substanţă toxică are șanse minime de supraviețuire. Apelul medicilor către părinţi

Fetiţa de 3 ani din Iaşi care, la începutul săptămânii, a ajuns în stare gravă la spital, împreună cu surioara de 4 ani, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică folosită, în mod normal, pentru deparazitarea animalelor, are şanse minime de supravieţuie. Medicii spun că fetiţa mai mare a trecut de momentul critic şi fac un apel către părinţi să nu îşi mai spele copiii cu astfel de substanţe.

de Redactia Observator

la 18.01.2024, 12:16

Una dintre surioarele din Iași spălate de mamă pe cap cu o substanţă toxică are șanse minime de supraviețuire. Apelul medicilor către părinţi

Cea care a sunat la 112 a fost chiar mama fetelor, care le-a spus anchetatorilor că le-a spălat pe cap pe cele două copile cu o substanţă folosită pentru oi. Fetiţa de 4 ani a intrat în comă, iar cea de 3 ani a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajul de ambulanţă şi a fost resuscitată timp de 30 de minute. Au fost intubate şi ventilate mecanic, iar ulterior li s-a administrat un antidot.

Fetiţa cea mică are şanse minime de supravieţuire

Din păcate, la câteva zile după incidentul tragic, medicii din Iaşi au anunţat că fetiţa de 3 ani are șanse minime de supraviețuire. Sora ei, de 4 ani, a trecut de perioada critică.

"Fetiţa în vârstă de 4 ani, intoxicată cu substanţă organofosforată este cu stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic şi putem spune că a trecut de momentul critic. În schimb, fetiţa de 3 ani este cu o stare generală extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rezervat, cuu şanse de supravieţuire minime", a declarat pentru Observator dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iași.

Pe acelaşi subiect

11 copii intoxicaţi cu aceeaşi substanţă

Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe părinți să nu își mai spele copiii pe cap cu substanțe toxice. Conform dr. Cătălina Ionescu, la Spitalul de Copii din Iași, din decembrie 2023 până în prezent au fost au fost internați 11 pacienţi cu intoxicație cu substanță organofosforată.

"Din luna decembrie și pînă în prezent, la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi au fost internați 11 pacienţi cu intoxicație cu substanță organofosforată. Facem un apel către toți părinții: Diazinolul, această substanță organofosforată, este extrem de nocivă, toxică, putând determina decesul copiilor, dar și al părinților. Ca urmare, insistăm să nu se mai utilizeze produse de tip farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a mai spus dr. Cătălina Ionescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Una dintre surioarele din Iași spălate de mamă pe cap cu o substanţă toxică are șanse minime de supraviețuire. Apelul medicilor către părinţi