Antena Meniu Search
x

Video Fetiţă de 4 ani din Prahova, moartă de gripă. A ajuns la spital cu febră de 41 de grade

Gripa face prima victimă printre copii din acest sezon. Este vorba de o fetiţă de  4 ani din Prahova care s-a stins la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Medicii au încercat să o salveze dar nu au reuşit.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 15.01.2024, 20:01

Vezi și

Mama le-a transmis medicilor că fetiţa era cu febră mare de mai multe zile. A ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu convulsii febrile, avea 41 temperatura. Au constatat că starea copilei este mult prea gravă, astfel că au cerut de urgenţă transferul spre Spitalul Judeţean Ploieşti.

Prima victimă de gripă printre copii

Când a ajuns, personalul de la camera de gardă a încercat minute în şir să o resusciteze, însă din păcate a fost prea târziu. Medicii spun că bronhiile fetiţei erau atât de încărcate încât a intrat în insuficienţă respiratorie, iar mama a ajuns prea târziu pentru a se mai putea face ceva.

Fetiţa nu avea alte afecţiuni care să-i agraveze boala, încă era în monitorizarea medicului de familie pentru un posibil diagnostic de autism.

Numărul cazurilor de gripă continuă să crească, numai ieri la camera de gardă a spitalului judeţean din Ploieşti au fost 128 de prezentări. Medicii sfătuiesc părinţii să evite colectivităţile în această perioadă, iar dacă văd o agravare rapidă a gripei, să se prezinte la camera de gardă. 

În acest sezon au fost înregistrate 16 decese din cauza gripei, 10 doar în ultima săptămână. Au fost în registrate peste 4100 de cazuri de gripă, iar în total aproape 73 de mii de de persoane au fost diagnosticate cu infecţie respiratorie numai în prima săptămâna a acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fetiţă de 4 ani din Prahova, moartă de gripă. A ajuns la spital cu febră de 41 de grade