Antena Meniu Search
x

Video Filmul crimei din Alba, unde Bogdan şi-a spânzurat copilul de un an. Mesajul tulburător lăsat pe Instagram înainte de a se spânzura

Moartea băieţelului de un an din Alba, ucis de tatăl său, arată că poliţiştii nu au învăţat nimic din tragediile de la Caracal sau Oneşti. Aproape patru ore au trecut de când mama lui Dominic a cerut disperată ajutor la 112, până când agenţii au spart uşa. Au aşteptat mai întâi ca proprietarul apartamentului să vină cu cheia, de la peste 70 de km distanţă. Asta deşi, legea spune clar că poliţiştii pot interveni dacă cineva este în pericol. Anchetatorii se apără şi susţin că bebeluşul ar fi fost ucis înainte ca mama să îi alerteze.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 27.03.2023, 19:11

Vezi și

Primul apel disperat la 112 a fost făcut sâmbătă noaptea, la 01.14 minute. Cristina anunţă că Bogdan, fostul ei partener, îi trimite mesaje care o îngrijorează şi crede că viaţa băieţelului lor este în pericol. 14 minute mai târziu, un echipaj de la locală o sună pe mamă şi o întreabă dacă ştie unde ar putea fi bărbatul. Femeia le indică o adresă, iar agenţii ajung în două minute. Îl sună pe bărbat de două ori, dar individul nu răspunde. Nici la telefon, nici la interfon. Trei minute mai târziu, poliţiştii dau de Bogdan.

A ales să îşi omoare copilul 

Luminita Prodan - purtător de cuvânt IPJ Alba: Poliţiştii au luat legătura telefonic cu bărbatul, care a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-şi disponibilitatea de a demonstra acest lucru.

Agenţii îi cer să să le deschidă uşa să intre în bloc, dar bărbatul le închide rapid telefonul. Timp de 22 de minute, poliţiştii îl sună de 13 ori. Fără rezultat. După alte abia 20 de minute, intră în scară şi ajung în faţa apartamentului bărbatului. Bat în repetate rânduri în uşă şi continuă să-l sune. Agenţii solicită ajutor către poliţia Alba Iulia să-l identifice pe bărbat. Se află că stă în chirie şi este contactat proprietarul apartamentului. Poliţiştii aşteaptă să vină bărbatul de la peste 70 de km distanţă să descuie. Asta deşi, puteau sparge uşa dacă ştiau că micuţul este în pericol. 

Pe acelaşi subiect

Av. Cuculis: Mesajul lui de pe reţele de socializare, disperarea mamei care suna la poliţie, conversaţiile cu el şi faptul că a refuzat să spună unde este, să ofere garanţii clare că fiul său este în viaţă. Puteau să intre şi să constate dacă lucrurile se confirmă sau nu.

N-ar fi avut suficiente dovezi, îi apără sindicaliştii.

Cosmin Andreica, sindicalist: Ei trebuiau să facă dovada unor indicii clare cu privire la faptul că o persoană se află în pericol, n-au putut. Vecinii n-au auzit niciun fel de zgomot, poliţiştii nu ştiau dacă bărbatul se află în acel moment în apartament. 

După mai bine de două ore şi jumătate, ajunge şi proprietarul apartamentului. Încearcă să deschidă, dar uşa este încuiată pe dinăuntru. Se cere sprijinul ISU, iar în 15 minute ajunge un echipaj de la descarcerare. Pompierii sparg uşa şi îi găsesc pe Dominic şi pe tatăl său morţi. Alături, o scrisoare prin care Bogdan îşi motivează gestul extrem. 

Avocat Cuculis: Poliţia avea pârghiile şi prin prisma ordinului de protecţie şi prin prismai codului penal, dar mai cu seama prin propria lege de organizare. Faptul că au stat în pasivitate deşi aveau cel puţin info rezonabile prin care se gândeau că se pregătesc infracţini acolo, nu poţi să auzi ţipete din partea unui copil de un an, raporturile de forţă erau disproporţionate.

Poliţia nu a dorit să explice de ce a intervenit atât de târziu. Susţine doar că micuţul ar fi murit înainte de apelul la 112 al mamei. 

Luminita Prodan - purtător de cuvânt IPJ Alba: Tatăl ar fi curmat viaţa copilului înainte de ora 1 şi înainte ca poliţia să fie sesizată. 

Gestul lui Bogdan ar fi fost motivat de gelozie. N-ar fi putut accepta despărţirea de mama copilului de anul trecut. Înainte de tragedie, postase 22 de mesaje pe contul său de Instagram, iar în unul dintre ele scria un mesaj tulburător.

"Mi-am pierdut familia. Deși am greșit în trecut. Experiența de familie a fost cel mai plăcut sentiment trăit vreodată până mi s-a furat posibilitatea să-mi văd băiatul cum crește". Instagram 

Bărbatul a încheiat scriind: ÎNCĂ POT ALEGE. 

Vecini: Era o fire liniştită, era greu să-l citeşti. Nu părea genul de om care să recurgă la gesturi extreme. 

- Linişltit, retras, nu foarte comunicativ. cred că era un om care suferea. 

În octombrie, Bogdan şi Cristina au fost protagoniştii unor scene care s-au derulat chiar în faţa poliţiştilor. Cei doi foşti parteneri s-au întâlnit într-un magazin şi au discutat aprins despre custodia lui Dominic. O prietenă de-ale femeii a sunat la 112 şi a anunţat atunci cearta. Agenţii le-au recomandat să îşi rezolve problemele în instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul crimei din Alba, unde Bogdan şi-a spânzurat copilul de un an. Mesajul tulburător lăsat pe Instagram înainte de a se spânzura