Antena Meniu Search
x

Video Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de iubit cu poliţia la uşă. Criminalul încercase să-şi omoare şi fosta soţie

Au trecut cinci ani de la cazul Caracal şi aflăm, din nou, că salvarea nu vine mereu de la 112. În Brăila, o femeie de 44 de ani a fost ucisă de partener după ce a sunat disperată la numărul de urgenţă. Poliţiştii n-au reuşit să o salveze la timp. Mai marii de la Bucureşti au trimis inspectorii corpului de control pentru a verifica modul în care s-a intervenit la caz. 

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 19:32

Femeia de 44 de ani a reuşit să sune la 112 luni, la ora 12 şi 31 de minute. A profitat de faptul că partenerul ei, un bărbat cu 6 ani mai mare, care o ameninţa că o ucide, nu era în acel moment în preajmă şi a cerut să fie salvată. Apelul ei a durat câteva secunde, spun poliţiştii. N-a apucat să spună mai nimic. S-au auzit doar ţipete cumplite, după care telefonul s-a închis brusc.  

După 30 de minute de dat târcoale în jurul casei, poliţiştii au plecat 

Două echipaje de poliţie au ajuns aici în zonă. S-au uitat în curţile caselor, au vorbit cu vecinii, au intrebat dacă s-au auzit zgomote şi scandal undeva. Au ajuns la un moment dat şi la poarta casei unde s-a întâmplat totul. Au strigat, au bătut la poartă, nimeni nu a răspuns. 

Vezi și

Camerele de supraveghere din zonă au suprins echipajele în timp ce se îndreaptă spre strada pe care locuia femeia. Vecinii spun că după 30 de minute de patrulat, poliţiştii au făcut cale întorasă şi s-au întors în post. În timp ce autorităţile bâjbâiau, femeia îşi dădea, cel mai probabil, ultima suflare. 

Pe acelaşi subiect

"Cei doi au avut un conflict minor iniţial, aşa rezultă din imaginile din camerele de supraveghere din locuinţa celor doi. Cu un cuţit în mână încearcă să pătrundă în casă, reuşeşte să spargă un geam, se răneşte la o mână. Intră în locuinţă şi de acolo nu mai iese. Acolo se aud nişte ţipete", spune Ionel Gâlca, procuror.

Femeia a fost găsită fără suflare de fratele său, 20 de ore mai târziu

Poliţia a intrat în locuinţa în care a fost ucisă femeia abia a doua zi. Trecuseră 20 ore de când victima ceruse ajutor la 112. Fratele ei este cel care a făcut descoperirea şocantă. Alertat de faptul că nu-i mai răspunde la telefon de o zi şi o noapte, s-a dus la ea acasă. Şi-a găsit sora înjunghiată, moartă. În casă era şi criminalul. Individul s-a sinucis după ce şi-a omorât partenera. 

Înainte să o ucidă pe femeie, individul şi-a petrecut dimineaţa la un magazin din localitate. A băut o bere şi s-a întreţinut cu vecinii, La un moment dat, începe să gesticuleze agitat, îşi ia bicicleta şi se duce acasă. La trei ore distanţă, comite crima. 

Cazul de la Brăila demonstrează, încă o dată, o situaţie îngrijorătoare: salvarea nu vine mereu de la 112. La fel ca în cazul Caracal, poliţia nu a intervenit până nu a avut date exacte. Asta deşi apelul sublinia clar disperarea femeii. 

Criminalul fusese condamnat la 9 ani de închisoare în 2017

În plus, dacă verificau persoanele care locuiesc în casă, aflau rapid că ucigaşul avea antecedente. În 2017 a fost condamnat la 9 ani de inchisoare, după ce a încercat să-şi ucidă fosta soţie. La scene a asistat si fiica celor doi, acum poliţist local în Capitală. Individul fost eliberat după 5 ani, în 2022.

Conducerea Poliției Române a trimis o echipă din cadrul Direcției Control Intern la Brăila, pentru a verifica dacă tragedia putea fi prevenită.

În iulie 2019, felul în care au intevenit autorităţile la Caracal a zguduit întreaga societate. Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani, a sunat de trei ori la 112 ca să fie salvată din mâinile criminalului Gheorghe Dincă. După acest caz, anul trecut, a fost implementat un nou sistem de localizare a apelurilor 112 . Indiferent de dispozitivul folosit, locul de unde se anunţă urgenţa este identificat cu o precizie de câțiva metri. Sistemul a funcţionat la Brăila, i-a dus pe agenţi până la poarta criminalului. Dar poliţiştii, n-au mai făcut încă un pas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ați avut probleme cu asigurarea locuinței când ați cerut despăgubiri după un incident?
Observator » Evenimente » Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de iubit cu poliţia la uşă. Criminalul încercase să-şi omoare şi fosta soţie