Antena Meniu Search
x

Filmul cursei pe urmele şoferiţei drogate din Arad. A scăpat teafără după ce s-a răsturnat cu maşina, dar s-a ales cu dosar penal

O şoferiţă drogată şi băută s-a răsturnat cu maşina în timp ce era cu poliţia pe urme, la Arad. După ce a ignorat mai multe reguli de circulaţie, a ieşit cu maşina de pe şosea. Tânăra de 28 de ani a scăpat teafără, dar a fost reţinută pentru 24 de ore pentru conducerea vehiculului sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. 

de Redactia Observator

la 24.01.2024, 09:04

Vezi și

Ora 5 dimineaţa. O patrulă de poliţişti observă o maşină care trece pe roşu şi depăşeşte linia continuă, în zona Boul Roșu, din Arad. Poliţiştii încearcă să oprească vehiculul, însă nu reuşesc, aşa că pornesc în urmărire. Câteva minute mai târziu, femeia aflată la volan, care conducea cu peste 100 km pe oră, pierde controlul volanului şi maşina se răstoarnă. Tânăra scapă nevătămată, însă poliţiştii descoperă ce a făcut-o să provoace accidentul.

Mădălin Herbei, agent principal de poliţie: Conducatorul auto a fost identificat in persoana unei femei de 28 de ani, din Arad, testarea acesteia cu aparatele din dotare, indicând posibila prezenţă a substanţelor psihoactive, precum şi a alcoolului. 

Tânăra fost condusă la spital pentru prelevarea probelor biologie. Alcooltestul a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. De altfel, aceasta a ieşit pozitivă la consum de droguri.

Claudiu Chircă, profesor de legislaţie rutieră: La 0,5 alcool pur în sânge, deja începe să apară privire înceţoşată, apar efecte întârziate în comenzile autovehiculului. Nu poate să urmărească anumite obiecte în mişcare. Dacă este drogat, avem halucinaţii, care pot apărea. Efectele sunt mult mai grave. Vigilenţa se poate reduce până la 60%.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. Aceasta a primit şi o amendă de aproape 3000 de de lei şi i s-a suspendat carnetul pentru 6 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Filmul cursei pe urmele şoferiţei drogate din Arad. A scăpat teafără după ce s-a răsturnat cu maşina, dar s-a ales cu dosar penal