Antena Meniu Search
x

Video Filmul morţii judecătorului Gabriel Apostol: soţia a anunţat că îşi injectase benzină în vene. Este un caz extrem de rar la nivel mondial

Un judecător din Piteşti și-a pus capăt zilelor într-un mod şocant. Soţia l-a găsit în baie în stare gravă şi a sunat la 112. Medicii au decis să îl transfere la Bucureşti. Însă inima lui s-a oprit în ambulanţa care-l ducea la spitalul Floreasca. Gabriel Apostol a fost implicat în mai multe scandaluri răsunătoare de-a lungul vremii, însă chiar şi aşa nimeni nu îşi explică gestul extrem. Informaţii cu puternic impact emoţional. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 02.12.2022, 20:36

Anunţul şocant a venit printr-un apel la 112: o femeie cere ajutor pentru soţul ei, Gabriel Apostol - fost preşedintele al Secţiei Penale la Judecătoria Piteşti - care şi-ar fi injectat benzină şi zace pe podeaua din baie. "Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean la mai bine de o jumătate de oră după apelul la 112. Era conştient, dar confuz. Iar starea lui s-a agravat rapid. Avea probleme cu respiraţia şi cu tensiunea, iar medicii au fost nevoiţi să îl intubeze", spune Andre Rotaru, reporter Observator.

Judecătorul și-ar fi injectat benzină în vene

Se decide transferul bărbatului la Spitalul de Urgenţă din Capitală. Însă pe drum, inima lui se opreşte. "Injectarea de benzină reprezintă o raritate în activitatea medicală. Sunt câteva cazuri la nivel mondial. Pacienţii respectivi nu mai pot respira normal, iar lipsa de oxigen va duce la un cerc vicios în care toate organele vor fi afectate", explică Radu Țincu, medic toxicolog.

Un gest cutremurător care pune capăt unei vieţi tumultoase. Gabriel Apostol era căsătorit cu o colegă de breaslă cu care avea două fete. Încă din 2014, judecătorul a ajuns în atenţia publică, după un scandal cu doi poliţişti într-o benzinărie pe autostrada Bucureşti-Piteşti, care a avut loc sub ochii fiicei sale, pe atunci în vârstă de 7 ani. Altercaţia ar fi pornit de la faptul că judecătorul i-a numit "miliţieni" pe cei doi agenţi. 

Pe acelaşi subiect

De ce s-ar fi sinucis Gabriel Apostol

Apropiaţii dau vina pe problemele care îl măcinau. "Mi-a povestit că a avut probleme foarte mari cu tatăl lui, că era excesiv de autoritar, că ar fi vrut să urmeze o carieră în şah. Următorul dezastru din viaţa lui a fost justiţia, care este greu să o mai poţi accepta", mărturiseşte Florentin Sorescu, avocat.

De altfel, într-un show de televiziune la care a participat, judecătorul a recunoscut că meseria sa îl afectează. Au urmat apoi alte mărturisiri şocante. Magistratul a povestit că a fost un copil problemă, iar bunica lui îl ţinea legat de pat. Detalii cu adevărat cutremurătore din viaţa personală au ieşit la iveală după ce soţia i-a făcut plângere penală, la finalul anului 2014.

"A început să mă ameninţe şi s-a repezit la mine să mă lovească. În braţele mele era fetiţa în vârstă de 8 luni. (...) M-a lovit în zona capului, am reuşit să fug din bucătărie şi în momentul în care am încercat să sun la numărul de urgenţă 112 s-a repezit asupra mea, m-a prins de braţul stâng şi m-a strans foarte tare", se arată în plângerea penală.

După ce Gabriel Apostol a acceptat să meargă la psihiatru şi a primit tratament, femeia şi-a retras plângerea. În ciuda problemelor pe care le avea, totuşi apropiaţii nu îşi pot explica ce l-a determinat să îşi pună capăt zilelor într-un mod atât de brutal. "Este clar că ajunsese într-un moment limită. Asta se vedea de la o poştă. Mi-a zis şi că suferă de sindromul bipolarităţii. Şi comportamentul pe direcţia asta arăta", povesteşte Florentin Sorescu, avocat.

Din cauza scandalurilor în care a fost implicat, CSM l-a suspendat din magistratură. În prezent, era detașat la Penitenciarul Colibași, la secția de eliberări condiționate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Filmul morţii judecătorului Gabriel Apostol: soţia a anunţat că îşi injectase benzină în vene. Este un caz extrem de rar la nivel mondial