Antena Meniu Search
x

Video Cherhanaua Moessia din Vadu a fost la un pas să-l "omoare" cu mâncarea expirată de trei ani pe procurorul Teodor Niţă. Reacţia patronului

Mâncare ca o otravă într-un restaurant de la malul mării, o cherhana extrem de populară din Vadu. Un cunoscut procuror a făcut şoc anafilactic şi a fost la un pas de moarte, după ce a mâncat peşte stricat în acest local. Inspectorii de la Protecţia Cosumatorului au închis imediat restaurantul, însă ce au găsit în bucătărie i-a îngrozit. Peştele, fructele de mare şi icrele erau toate expirate, unele chiar de trei ani. Contactat de Observator, proprietarul dă vina pe sezonul slab. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 02.12.2022, 20:42

Vezi și

Patronul cherhanalei Moessia din Vadu a jucat ruleta rusească cu clienţii săi. 

Printre ghinionişti: renumitul procuror Teodor Niţă din Constanţa, care a trecut recent printr o tragedie: fiul i-a furat arma şi s-a sinucis. Magistratul fost acum la un pas de moarte după ce a mâncat ton la grătar în restaurantul de la malul mării.

Teodor Niță, procuror: M-am dus să mănânc ca un om civilizat, într-un loc plin de reclame. Mâncarea era ciudată. Eu şi familia mea am mâncat. Eu la grătar, ei fiert. D-asta ei au scăpat mai uşor. N-am ajuns la maşină şi mi s-a umflat gâtul, n-am putut să mai respir. 

Salvarea procurorului din Constanța a venit de la un apropiat, medic

Pe acelaşi subiect

Teodor Niță, procuror: M-a ţinut în viaţă până m-a preluat salvarea. Am avut şoc anafilactic. Asta înseamnă otrăvire. Am fost efectiv otrăvit. Am avut o şansă, poate erau copii, femei gravide, care n-ar fi rezistat la aşa ceva.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au intrat imediat pe fir şi au mers în control la cherhana. Au descoperit o bombă alimentară cu ceas. Toată carnea de peşte era expirată, unele produse chiar de... trei ani. Alimentele erau stricate, acoeprite de un strat gros de mizerie, cu pete de sânge şi mucegai. 

Horia Constantinescu, președinte ANP: O tonă şi aproape 100 de kilograme de peşte în afara datei de valabilitate. Nu s-a găsit niciun peşte proaspăt. Deci cine ar fi ajuns să serveasă masa cu siguranţa nu ar fi avut altceva de mâncat decât peşte expirat.

În bucătăria restaurantului, altfel extrem de popular, domnea mizeria. Mese şi plite ruginite, ouă murdare ţinute lângă fructe, saci de gunoi lângă mâncare. Şi nu e tot. Lângă chiuveta unde se spălau vasele erau excremente de şobolani, iar în blocul alimentar muşte. 

Explicaţia patronului - a fost un sezon slab

Denis Stămătescu, proprietar cherhana: Este un incident care a avut loc pe fondul unui sezon slab. Aprovizionarea începutului de sezon a fost sub vânzările estimate. S-au creat nişte stocuri, care urmau să fie dispuse spre distrugere.

Medicii ne avertizează: mâncarea alterată poate fi mortală.

Marius Chipurici, toxicolog: Cărnurile sunt cele mai periculoase. În primul rând, fructele de mare şi peştii. Există şi posibilitatea decesului în cazul în care se mănâncă mâncăruri stricate. Urmează ciuperci, brânzeturile pot să fie toxice, dar depinde de tipul de mucegaiuri cu care se pot acoperi. Există astfel de reacţii alergice de tipul unu, care generează şoc anafilactic.

La începutul lunii noiembrie, patronul restaurantului a fost invitat în Capitală la târgul organizat de mai marii din Agricultură. Ministrul Petre Daea a lăudat localul.  

Cherhanaua a fost închisă până se remendiază toate problemele, iar patronul a fost amendat cu 10.000 de lei. Şeful ANPC anunţă că va face plângere penală. Poliţiştii înceracă să afle dacă au fost şi alţi clienţi care s-au îmbolnăvit după ce au mâncat în restaurantul de la malul mării. 

Procuororul Teodor Niţă a trecut recent printr-o tragedie. În urmă cu nici două săptămâni, fiul său, în vârstă de 31 de ani, executor judecătoresc, i-a furat arma şi s-a sinucis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Cherhanaua Moessia din Vadu a fost la un pas să-l "omoare" cu mâncarea expirată de trei ani pe procurorul Teodor Niţă. Reacţia patronului