Antena Meniu Search
x

Video Locul exotic în care s-ar afla Cătălin Cherecheş. Primarul fugar, "vecin" cu fugarii celebri ai României

Apar informaţii bombă în cazul primarului din Baia Mare care a fugit din ţară în ziua condamnării la 5 ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Cătălin Cherecheş s-ar afla deja pe o insulă exotică, în sudul Italiei, ţară-paradis pentru românii care nu vor să ajungă după gratii. Între timp, în România, e scandal monstru în interiorul Poliţiei Române. Se caută vinovaţii care l-au lăsat pe edil să fugă. 6 capi ai poliţiei au fost destituiţi şi sunt anchete de amploare.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 27.11.2023, 21:09

Vezi și

Iahturi, vile frumoase şi o privelişte de vis. Aici, Pe insula italiană Pantelleria, lângă coasta Africii, s-ar afla fugarul Cătălin Cherecheş.

"Dumnezeu m-a binecuvântat şi crede în corectitudinea mea!", a spus Cătălin Cherecheş în timpul liveului de pe Facebook făcut în dimineata condamnării. 

După acest live, primarul din Baia Mare a schimbat două taxiuri pentru a ajunge în Ungaria. Şoferul care l-a trecut graniţa a povestit pentru Observator cum s-a întâmplat totul.

Taximetrist: Era un client normal cu care am pornit la drum, fără să ştiu cine e. Eu doar mi-am făcut meseria de taximetrist, în rest nimic. Nu mi-am dat seama, numai când a zis poliţia!

Pe acelaşi subiect

Pe insula italiană Pantelleria, lângă coasta Africii, s-ar afla fugarul Cătălin Cherecheş

La vama Petea, Cherecheş a prezentat buletinul vărului său din Germania, iar poliţistul de frontieră l-a lăsat să treacă. Agentul este acum cercetat disciplinar pentru că s-a lăsat prea uşor păcălit şi nu a fost atent la diferenţa dintre bărbatul din faţa sa şi cel din poză.

Florin Coman, Şef Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei: Nu are scuze, trebuia să fie atent, trebuia să facă identificarea. Dacă avea neclarităţi există proceduri şi toate sunt foarte bine stabilite.

Victor Ivaşcu, fostul şef al Poliţiei de Frontieră: Restudierea întregii proceduri, pentru ca este foarte clară, trebuie respectată. Documentele pe care trebuie să le verifice, specimenele și toate elementele care duc la identificarea persoanei. De la imaginea facială, anumite semne, ochi, urechi și așa mai departe.

Victor Ştefan Ivaşcu, cel care dă aceste detalii, şi-a dat demisia din funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră.

Cristi Popovici, reporter Observator: Fuga primarului din Baia Mare cutremură şi poliţia naţională, nu numai poliţia de frontieră. Ministerul de interne a anunţat că i-a fost retrasă încrederea comisarului şef Mihai Gherman, ofiţerul desemnat să conducă IPJ Maramureş. În locul lui a fost împuternicita alt ofiţer, iar corpul de control a fost trimis la Maramureş pentru a lămuri cum a fost posibil ca edilul Catalin Chereches sa fugă din țară deși era sub control judicar. Ei bine, şi şeful Brigazii de operaţiuni speciale din Cluj a fost demis, pentru neimplicarea în acest caz. Verificări au fost dispuse și în cazul conducerii Directiei de Investigaţii Criminale a IGPR, această structura fiind responsabilă cu metodologia supravegherilor judiciare.

Edilul din Baia Mare este ultimul dintr-o listă lungă de fugari care au reuşit uşor să fenteze sistemul judiciar din România

Edilul din Baia Mare este ultimul dintr-o listă lungă de fugari care au reuşit uşor să fenteze sistemul judiciar din România. Se presupune că acum Cătălin Cherecheş este în Italia, acolo unde cu mult înaintea lui a ajuns Alina Bica. Fosta şefă a DIICOT a fost condamnată în 2019 la 4 ani de închisoare pentru favorizarea unui om de afaceri. Nu a fost închisă pentru că a reuşit să convingă magistraţii italieni că nu reprezintă un pericol dacă rămâne în peninsulă. Tot în Italia, se află şi băiatul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru că a condus beat şi drogat şi a omorât un om cu maşina. Şi Ionel Arsene, fostul preşedinte al CJ Neamţ, condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie, a cerut clemenţă magistraţilor italieni pentru a nu fi predat României.

Argumentul principal invocat de avocat a fost că fostul baron ar putea să se sinucidă. Înaintea lor, fostul senator Sebastian Ghiţă, anchetat pentru trafic de influenţă, şi-a găsit scăparea în Serbia, iar fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani şi 8 luni pentru luare de mită, în Grecia.

În încercarea de a da de Cherecheş, autorităţile române au cerut şi ajutorul poliţiştilor francezi, după ce au primit informaţii că primarul ar fi trecut prin Franţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Locul exotic în care s-ar afla Cătălin Cherecheş. Primarul fugar, "vecin" cu fugarii celebri ai României