Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei cu 4 morți din Sărăţeni. Totul a început după ce unui localnic i s-a stricat fosa septică

Tragedie într-o comună din Mureş. Patru oameni au murit, printre care primarul şi fiica sa. Totul s-a întâmplat după ce unui localnic i s-a stricat fosa şi un vecin a venit să-l ajute. Bărbatului i s-a făcut rău din cauza gazelor toxice şi a leşinat. Alţi trei localnici au sărit în ajutor, dar au sfârşit la fel. În zadar s-au chinuit medicii să-i salveze. 

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 19:22

Vezi și

Tragedia s-a întâmplat într-o comună din Mureş. Unui localnic i s-a stricat fosa, aşa că şi-a chemat un vecin în ajutor. Nicio clipă nu s-a gândit că-i paşte nenorocirea. Bărbatul de 45 de ani a coborât în puţul adânc de trei metri să rezolve situaţia. La un moment dat, i s-a făcut rău din cauza vaporilor toxici.

Disperat, proprietarul a sunat la 112. Până să ajungă echipajele, i-a sărit în ajutor primarul, care locuia aproape. Edilul a venit într-un suflet, însoţit de fiica sa. Ambii au intrat în fosă, dar nu au mai ieşit. Când a văzut că nu are niciun semn de la ei, proprietarul fosei a intrat şi el, încercând s-o scoată pe fată. În scurt timp, şi-a pierdut cunoştinţa.

Zeci de minute s-au chinuit medicii să-i salveze

Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș: Intervenţia a fost îngreunată de spaţiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp.

Pe acelaşi subiect

Doar proprietarul a răspuns manevrelor de resuscitare. Un elicopter SMURD l-a dus de urgenţă la spitalul din Târgu Mureş. A murit câteva ore mai târziu.

Posteucă Bogdan, UPU Smurd Târgu Mureș: Patru victime, găsite într-o fosă septică, toate patru în stop cardio respirator. Am început resuscitarea, prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute au fost declarate decedate.

Oamenilor din comună nu le vine să creadă ce s-a întâmplat.

Localnic: Au intrat, nu ştiu ce-au făcut, au vrut să cureţe ceva.

Localnic: A venit la vecinul să-l ajute pe vecinul. Dumnezeu ştie!

Localnic: S-a dus să cureţe, că s-a înfundat canalizarea. A băgat scara şi a coborât. Şi a leşinat.

Biro Csaba era primar din 2016 şi avea două fiice, de 14 şi 32 de ani. Monika, cea care şi-a găsit sfârşitul, era căsătorită de curând şi avea un bebeluş de mai puţin de un an.

Fostul primar: Toată comunitatea este complet distrusă. Mare pierdere.

Localnic: Ne pare foarte rău. Nici n-am dormit azi noapte când am auzit ce a păţit acolo. Şi fata lui.

Localnic: A fost primar bun.

Avertismentul autorităţilor

Specialiştii sunt categorici. Niciodată să nu facem de capul nostru astfel de lucrări şi întotdeauna să apelăm la personal autorizat.

Eugen Tătar, plutonier adjutant șef, ISU Mureș: Pericolele la care ne expunem când intrăm într-o fosă septică pot să fie o cantitate mare de gaze. În primă fază apare o durere de cap, leşin şi apoi decesul.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi trebuie să stabilească exact cum s-a întâmplat tragedia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei cu 4 morți din Sărăţeni. Totul a început după ce unui localnic i s-a stricat fosa septică