Antena Meniu Search
x

Video Filmul uciderii în bătaie a primarului din Jibert. Scandalul s-a aprins de la lemnul de foc

Deciziile au născut duşmănie în fruntea unei comune din Braşov. Edilul din Jibert a murit după ce a fost bătut de consilierul local. Cei doi nu au căzut de acord cum să fie administrată comuna. Bătaia primită i-a provocat leziuni interne, iar primarul s-a stins în cele din urmă. Consilierul a fost arestat.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 19:19

Vezi și

Primarul, viceprimarul şi consilierul local din Jibert nu reuşeau să se înţeleagă cu privire la cota lemnelor de foc, dacă să cumpere o combină sau să construiască un parc fotovoltaic în comună. Joi, şedinţa de consiliu s-a prelungit cu o masă festivă. De la discuţii aprinse s-a ajuns la pumni, povesteşte viceprimarul.

Bucur Vaida, viceprimar comuna Jibert, judetul Braşov: Domnul Buta la un moment dat a vrut să-l scoată pe domnul primar afară din casă că făcea foarte multe treburi care nu se cuveneau în casa respectivă. La care s-a ridicat domn primar, i-a luat ochelarii de la ochi, eu am intervenit între ei şi atunci l-a lovit pe domn primar. Domnul primar a căzut, m-a împins şi pe mine, am căzut peste.

Primarul ar fi trecut cu vederea disputa şi l-ar fi iertat pe consilier

După întâmplare, primarul şi-a iertat consilierul, dar ce-a urmat, a şocat pe toată lumea.

Pe acelaşi subiect

Reporter: V-a spus tatăl dumneavoastră cu ce l-au lovit, unde?

Fiul victimei: Nu ne-a dat detalii, pentru că el i-ar fi iertat. N-a vrut să depună plângere, pentru că a crezut că va fi bine. A fost la ecografie, radiografie şi doctorii nu i-au transmis că s-ar vedea ceva mai grav. I s-a făcut rău acasă şi a murit.

Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov: Inculpatul a lovit victima iniţial în zona feţei, a proiectat-o la pământ, ulterior aplicându-i două lovituri de mare intensitate în zona abdominală, care a avut ca urmare o rupere a intestinului.

Reporter: Cum vi se pare ce s-a întâmplat?

Localnic: Teroare. Inexplicabil.

Viceprimarul este martor în acest dosar.

Bucur Vaida, viceprimar comuna Jibert, judetul Braşov: Nu am instigat, dimpotrivă, domnul primar a mai avut două trei ieşiri din astea în casa respectivă chiar înainte cu două zile a avut o altercaţie într-un bar din Jibert.

Primarul Iancu Boeriu era la al treila mandat. Avea 64 de ani, era căsătorit, avea doi băieţi şi era și bunic. Consilierul local este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul uciderii în bătaie a primarului din Jibert. Scandalul s-a aprins de la lemnul de foc