Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu vrea ca industria HORECA să rămână deschisă pentru vaccinaţi, chiar şi după depăşirea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori

Florin Cîţu a vorbit despre ce strategie se va lua în calcul atunci când vine vorba despre activitatea industriei HORECA după depăşirea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori.

De Redactia Observator la 29.09.2021, 16:35
Vezi și

Premierul a vorbit despre dorinţa de a nu închide industria HORECA pentru cei vaccinaţi sau care prezintă un certificat verde. O propunere în acest sens a fost transmisă către Raed Arafat. De asemenea, Florin Cîţu se gândeşte şi la sălile de fitness, dar şi când vine vorba despre cursuri, workshop-uri. Ar vrea ca toate activităţile restricţionate acum la peste 6, să fie libere pentru vaccinaţi. 

Florin Cîţu: Există deja propunerea la Raed Arafat ca restaurantele să rămână deschise dacă personalul este vaccinat şi pentru clienţii vaccinaţi. I-am cerut să modifice hotărârea. Astăzi este CNSU. Nu trebuie să îi penalizăm pe cei vaccinaţi. Să rămână deschis pentru persoanele vaccinate sau pentru cele cu certificat verde. Să vedem pe ce scenariu mergem. 

Şcolile rămân deschise în orice scenariu. Vineri se va stabili modul de funcționare al instituţilor de învăţământ

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate ca şcolile să rămână deschise în orice scenariu.

Premierul Florin Cîţu a confirmat că şcolile vor fi decuplate de la orice scenariu, după şedinţa de guvern. "E ideea de a avea peste 6 la mie. Încercăm să vedem dacă putem introduce teste cu salivă. Am văzut într-o şcoală că 90% dintre parinti nu vor sa isi testeze copiii, ceea ce e trist. Măcar testele de salivă să putem să le facem".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Florin Cîţu vrea ca industria HORECA să rămână deschisă pentru vaccinaţi, chiar şi după depăşirea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul