Antena Meniu Search
x

Focar de scarlatină la o şcoală din Galaţi. Mai mulți copii au început să se simtă rău la cursuri

Este focar de scarlatină la o şcoală din Galaţi. Părinţii şi medicii au fost alertaţi după ce zilele trecute, trei copii au început să se simtă rău la cursuri. Doi dintre aceştia au fost testaţi pozitiv. Astăzi, alţi doi elevi au fost trimişi acasă după ce au acuzat stări de rău şi febră.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 13:34

Vezi și

Trei dintre copii au fost depistați, luni, cu simptome specifice bolii, motiv pentru care au fost chemați părinții și luați acasă. Doi dintre elevi au ajuns la spital pentru analize medicale, iar rezultatul a confirmat prezența bolii. 

În ceea ce privește al treilea caz, Inspectoratul Școlar încă nu știe dacă părinții l-au dus la spital sau nu. Cert este că elevul nu a mai venit la ore. 

Conducerea școlii a luat măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea bolii. A fost dezinfectată clasa și s-a făcut un triaj epidemiologic în urma căruia, ieri spre exemplu, un alt copil a fost depistat cu dureri în gât și trimis acasă. 

Scarlatina este o boală contagioasă care se manifestă, în special, la copiii cu vârste între 5 și 10 ani din colectivități, școli, grădinițe. Tratamentul este unul antibiotic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Focar de scarlatină la o şcoală din Galaţi. Mai mulți copii au început să se simtă rău la cursuri