Antena Meniu Search
x

Video Formularul de localizare a pasagerilor, obligatoriu la intrarea în România. Datele care trebuie completate în PLF

De săptămâna viitoare, când intrăm în ţară, pe lângă buletin şi certificat verde trebuie să pregătim încă un document. Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu din 20 decembrie. Se completează on-line cu 24 de ore înainte de a ajunge la graniţă. Suntem însă singura ţară din Europa care permite completarea actelor încă 24 de ore de la sosire.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 15.12.2021, 19:59

Vezi și

Strados este din Grecia şi astăzi a plecat de pe Aeroportul Otopeni înapoi acasă la părinţi. Studiază medicina în Constanţa, iar la întoarecere, peste 3 săptămâni, va trebui să completeze formularul de localizare pentru a putea intra în România. "Ca şi în Grecia. Avem acelaşi lucru. Fac asta de fiecare dată când mă întorc acasă, toată lumea trebuie să o facă", spune el. 

Cum trebuie completat formularul digital de localizare PLF

Formularul digital de localizare a pasagerilor devine obligatoriu de pe 20 decembie şi va fi disponibil on-line. Toţi cei care vor să intre în ţară trebuie să îl completeze cu mai multe informaţii personale, printre care numele şi prenumele, numărul de telefon, codul numeric personal, ţara din care vin, dar şi adresa sau adresele la care vor merge în ţara noastră. Tot acolo vor trece şi unde au stat în mijlocul de transport cu care au venit. 

"Nu este un document care împiedică în vreun fel circulația, dimpotrivă, este un document care ne ajută să putem să localizăm rapid contacții unei persoane infectate și Direcțiile de Sănătate Publică să poată să facă rapid anchetele epidemiologice și să ia măsurile care se impun de testare sau de izolare după caz a persoanelor infectate", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Pe acelaşi subiect

În teorie, formularul trebuie completat cu 24 de ore înainte de a trece graniţa. În practică, România este singurul stat din Uniunea Europeană care permite ca formularul să fie completat încă 24 de ore de la sosirea în ţară. 

Toţi călătorii, indiferent de cetăţenie, "trebuie să completeze acest certificat cu 24 de ore înainte de intrarea în România. Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, trebuie să completeze - pot să meargă la domiciliu -, trebuie să completeze într-un interval de 24 de ore", a explicat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Cei care nu completează formularul nici dupa cele încă 24 de ore riscă amenzi între 2000 şi 3000 de lei. 

Formularul digital de localizare, o măsură aplicată şi în alte ţări

Procesul pentru a obţine formularul va fi similar cu cel din ţările care au implementat deja această măsură. Spre deosebire de procedurile din alte ţări, cum ar fi Grecia, spre exemplu, nu primim un cod QR şi nici nu trebuie să printăm formularul. În schimb, poliţiştii de frontieră vor verifica dacă îl avem sau nu completat în baza CNP-ului sau a numărului paşaportului sau actului de identitate.

Nu doar România impune noi reguli la graniţă. De mâine, toţi cei care vor să intre în Italia sunt obligaţi să aibă un test PCR sau unul antigen, indiferent dacă au sau nu certificat verde. Nevaccinaţii intră în carantină pentru 5 zile.

11 cazuri de Omicron în România

În România au fost confirmate până acum 11 cazuri de Omicron, 3 dintre ele doar astăzi. O femeie întoarsă recent din marea Britanie, o alta care a intrat în contact cu o persoană întoarsă din regat şi o a treia pacientă care nu ştie cum s-a infectat, aşa că medicii bănuiesc că noua tulpină se răspândeşte deja intracomunitar. Toate cele trei femei sunt vaccinate şi se simt bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Formularul de localizare a pasagerilor, obligatoriu la intrarea în România. Datele care trebuie completate în PLF