Antena Meniu Search
x

Reacţia fostului ministru al Educaţiei, după anunţul că 4.000 de angajaţi din învăţământ care ar putea fi concediaţi: 'Nu e cazul'

Fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa a reacţionat după anunţul sindicaliştilor că peste 4.000 de angajaţi din învăţământ vor fi concediaţi, acesta susţinând că nu vor fi daţi oameni afară.

Fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa a reacţionat după anunţul sindicaliştilor că peste 4.000 de angajaţi din învăţământ vor fi concediaţi, acesta susţinând că nu vor fi daţi oameni afară.

Valentin Popa a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează anunţul făcut de Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", care îi solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea unui ordin al ministrului Educaţiei prin care peste 4.000 de angajaţi din învăţământ vor fi concediaţi până la sfârșitul anului.

“Am luat la cunoştinţă de declaraţie, dar nu are nicio legătură cu realitatea. E vorba de 4.000 de posturi care nu se creează, pentru care nu angajăm în continuare. Nu e cazul să pierdem personal didactic din învăţământ, în condiţiile în care numărul de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar este cu aproximativ 10 la sută mai mare decât numărul de angajaţi. Da, nu mai putem angaja 4.300 de noi oameni în sistem. Sistemul, da, are nevoie nu de 4.000, ci poate chiar de 10.000 de angajaţi în special didactic, auxiliar şi adminsitrativ, dar nu e cazul să-şi piardă cineva locul de muncă”, a spus Valentin Popa.

Fostul oficial de la Educaţie a susţinut că sindicatele ar fi transmis în teritoriu că "se pot face angajaţi fără număr" deoarece ministerul va plăti.

“Noi am stabilit acest număr prin discuţii cu inspectorii generali. Fiecare şi-a făcut temele la începutul anului şcolar, pe 10 septembrie. Da, sindicatele au transmis în teritoriu: angajaţi fără număr pentru că ministerul va plăti. Nu e aşa, nu putem angaja fără număr pentru că spun sindicatele că pot fi angajaţi fără număr”, a precizat fostul ministru.

Valentin Popa susţine că sindicatele au fost consultate în această chestiune, dar că “asta nu înseamnă că ministerul trebuie să fie condus de sindicate”. El a precizat că a luat decizii şi în urma unui aviz negativ primit de la sindicate, spunând că “nu sindicatele fac managementul sistemului”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacţia fostului ministru al Educaţiei, după anunţul că 4.000 de angajaţi din învăţământ care ar putea fi concediaţi: 'Nu e cazul'