Antena Meniu Search
x

Video Foşti şefi ai Academiei de Poliţie, condamnaţi pentru şantaj şi ameninţare

Foştii şefi ai Academiei de Poliţie au fost condamnaţi la închisoare pentru şantaj. În urmă cu doi ani, rectorul şi prorectorul Academiei au ameninţat o jurnalistă care investiga plagiatorii instituţiei cu grade.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 24.05.2021, 21:15

Vezi și

Totul a pornit de la o anchetă despre lucrări plagiate la cel mai înalt nivel în Academia de Poliţie, anchetă pe care o făcea şi o expunea deja public jurnalista Emilia Şercan.

Atunci, rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie, practic... cei care ar fi trebuie să predea şi să se asigure de respectarea legii, au apelat la încalcarea ei într-un mod extrem de periculos: şantaj şi ameninţare.

Condamnaţi pentru şantaj şi ameninţare

Planul a fost bine pus la punct: au găsit un subordonat, un fost student mai precis, l-au instruit să cumpere mai multe cartele pre plătite cu numere de telefon care nu lasă urme şi apoi să îi trimită jurnalistei mesaje de ameninţare cu moartea ca să îi oprească dezvăluirile.

Dezvăluiri care au ajuns şi au deranjat până la vârful instituţiei. Doar că lucrurile nu au ţinut cu poliţiştii plagiatori... Şercan a făcut plângere, ancheta a fost preluată de DNA şi, doi ani mai târziu, Iacob şi Marcoci au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Pedeapsa prevede şi muncă în folosul comunităţii pe o durată de 120 de zile. Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Foşti şefi ai Academiei de Poliţie, condamnaţi pentru şantaj şi ameninţare