Antena Meniu Search
x

Fostul internaţional Daniel Prodan a fost înmormântat la cimitirul Sf. Ilie din Pipera

Fostul internaţional Daniel Prodan, care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 44 de ani, după ce a suferit un infarct, a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Sf. Ilie din Pipera.

Fostul internaţional Daniel Prodan, care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 44 de ani, după ce a suferit un infarct, a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Sf. Ilie din Pipera.

La ceremonie au fost prezenţi fotbaliştii echipei FC Voluntari, foşti internaţionali, tehnicieni şi oficiali din fotbal. Printre participanţi s-au numărat Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Cosmin Contra, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Bogdan Stelea, Dumitru Dumitriu, Laurenţiu Reghecampf, Mihai Stoica, Mihai Stoichiţă, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuş, Gino Iorgulescu, Anton Doboş, Ilie Dumitrescu, Viorel Moldovan, Valeriu Argăseală, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Anghel Iordănescu.

Au fost prezenţi şi fani ai Stelei, care au pus pe gardul cimitirului două bannere cu mesajele: "Suflet nobil, fundaş de fier / Încă o stea se ridică la cer" şi "Băieţii din Titan, alături de Prodan".

Daniel Prodan, în vârstă de 44 de ani, a decedat miercuri, în locuinţa sa din Voluntari, după ce suferit un infarct.

Vineri, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Prodan a fost depus la Tribuna Oficială de la Arena Naţională, unde până la ora 18.00 iubitorii fotbalului au putut să îşi ia rămas bun de la fostul internaţional. Prodan a fost omagiat la Arena Naţională de fotbalişti, tehnicieni şi oficiali, dar şi de foşti internaţionali ca Gheorghe Popescu, Bogdan Stelea, Basarab Panduru, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici, Anton Doboş şi Viorel Moldovan, care i-au purtat sicriul. Sute de fani ai Stelei i-au scandat numele şi i-au adus un ultim omagiu.

Născut la Satu Mare, la 23 martie 1972, Daniel Prodan a început fotbalul la echipa din localitate Olimpia. Din 1992 şi până în 1996, el a evoluat la Steaua, înainte de a se transfera la Atletico Madrid, unde a jucat până în 1998, când a trecut la Glasgow Rangers. A mai jucat la Rocar, Messina şi FC Naţional. A câştigat de cinci ori titlul cu Steaua şi o dată Cupa României.

Component al Generaţiei de aur, fundaşul Daniel Prodan a evoluat 54 de partide la echipa naţională, marcând un gol. A jucat la Cupa Mondială din 1994, competiţie la care 'tricolorii" au obţinut cea mai mare performanţă din istorie, calificarea în sferturile de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Fostul internaţional Daniel Prodan a fost înmormântat la cimitirul Sf. Ilie din Pipera