Antena Meniu Search
x

Video Fostul prefect Dan Ilie Morega, prins pe contrasens, deși n-are voie să conducă. Își cumpără mașini noi când familia îi ia cheile celor vechi

Un fost prefect de Gorj a devenit pericol public pe şosele. Dan Ilie Morega a fost declarat de un medic psihiatru inapt pentru a conduce. Trebuia să predea permisul la începutul lunii, dar a refuzat. Mai mult, în două săptămâni a fost prins de trei ori la volan, ultima dată pe contrasens. S-a ales cu dosar penal de fiecare dată, dar nu poate fi reţinut. Motivul - trebuie noi expertize psihiatrice. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 23.02.2024, 20:08

Vezi și

Fără permis valabil şi fără respect pentru regulile de circulaţie. În imaginile surprinse seara trecută, în Târgu Jiu, Dan Ilie Morega merge pe contrasens, după ce a trecut mai întâi peste linia dublă continuă. Avea girofar pe capotă şi dădea flash-uri. Fostul prefect de Gorj făcea azi glume pe Facebook despre condusul fără permis.

Bărbatul de 78 de ani a fost declarat inapt pentru a conduce de un psihiatru la care a apelat chiar familia sa

 A fost somat pe 6 februarie, de Serviciul Rutier Gorj, să predea permisul, dar a refuzat. Poliţiştii l-au mai prins la volan pe 12 februarie, în Târgu Jiu, şi pe 18 februarie în Mehedinţi. În ambele cazuri s-a ales cu dosar penal, iar acum i se pregăteşte al treilea. Însă nu poate fi reţinut.

  • Mihai Zlat, vicepreşedinte Sindicatul Naţional al Poliţiştilor: Nu s-a dispus o măsură restrictivă, o măsură de reţinere, de exemplu, pentru că se aşteaptă efectuarea unei expertize medicale, psihiatrice, pentru a vedea dacă avea discernământ sau nu, sau exact situaţia de fapt, să vedem dacă poate răspunde penal.
Pe acelaşi subiect

Încă liber, fostul politician flutură cu mândrie permisul pe care refuză să-l predea. Spune senin că intenţionează să se urce la volan şi în continuare. Poliţiştii spun că au mâinile legate. Doar medicii ar putea interna persoanele devenite pericol public.

  • Mihai Zlat, vicepreşedinte Sindicatul Naţional al Poliţiştilor: În prezent nu există neapărat o atribuţie foarte clară în zona medicală sau în zona asistenţei sociale de a i se interzice sau de a verifica dacă persoana respectivă are tendinţa de a se urca din nou într-o maşină, pentru a conduce pe drumurile publice.

Dan Ilie Morega a fost numit prefect de Gorj în 1996, din partea PDSR

A plecat însă din partid şi, după o scurtă oprire la PRM, a trecut la liberali. În 2011 a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru corupţie. 

A fost cunoscut mereu şi pentru pasiunea pentru maşini. În 2020, când nepotul său a devenit primar în Motru, i-a făcut cadou un bolid de lux. Surse Observator spun că, de când a fost declarat inapt pentru a conduce, şi-a cumpărat cel puţin o maşină nouă, pentru că familia i-a luat cheile celor vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fostul prefect Dan Ilie Morega, prins pe contrasens, deși n-are voie să conducă. Își cumpără mașini noi când familia îi ia cheile celor vechi