Antena Meniu Search
x

Frații "Caran" au ieșit de la audieri încătușați și cu chef de glume. Explicații în fața anchetatorilor au dat și doi polițiști

Unul dintre cele mai temute clanuri interlope din ţară, cel al Caranilor, a fost luat pe sus de mascaţi. Liderii grupării au fost ridicaţi direct de la o petrecere din centrul Capitalei. Procurorii îi acuză de 16 infracţiuni, de la tentativă de omor, şantaj, proxenetism, la spălare de bani şi înşelăciune. În conturile interlopilor au fost găsite 15 milioane de dolari. Ancheta îi leagă pe Carani de o altă reţea criminală de peste Ocean, condusă de Rechinu, gangsterul român de pe riviera maya. 

de Redactia Observator

la 24.11.2023, 08:28

Vezi și

În imagini sunt Aurel şi Emil Caran - doi dintre cei trei fraţi care sunt liderii temutului clan care le poartă numele. Petreceau când mascaţii le-au întrerupt cheful. În zori, când au început descinderile Emil şi Aurel Caran erau la o petrecere cu manele într-un resaurant din Bucureşti. De aici i-au ridicat mascaţii şi i-au dus acasă pentru percheziţii. Maşinile lor de lux au rămas pe trotuarul de pe Bulevardul Decebal, acolo unde le parcaseră.

Timp de mai bine de cinci ore, procurorii au percheziţionat locuinţa lui Emil Caran. Un adevărat palat construit din şantaj, cămătărie şi proxenetism. De aici au fost ridicate mai multe arme, sume importante şi un autoturism de lux inmatriculat în Germania.

Poliţiştii l-au găsit şi pe cel de-al treilea frate, Costel Răducan zis Costel Caran. Şi Nuredin Beinur, un personaj cunoscut în lumea interlopă drept "Spaima litoralului", a fost vizitat de mascaţi. Percheziţii au fost la peste 80 de adrese nu doar în Bucureşti, ci şi Ilfov, Dolj, Gorj, Timiş şi Brăila.

Fraţii Caran, dar şi doi poliţisti rutieri, şi alte zeci de persoane din dosar au ajuns noaptea trecută la audieri la sediul DIICOT. Liderii grupării interlope au fost arestaţi pentru 30 zile, la fel şi o parte din suspecţii din dosar. Chiar dacă au ieșit încătușați, au avut chef de glume în timp ce erau conduşi spre dube.

Pe acelaşi subiect

Frații Caran, arestați pentru 30 de zile

Printre cei care au ajuns ieri la DIICOT se numără şi un poliţist din cadrul Brigăzii rutiere din Capitală. El este suspectat că ar fi promis unui individ că-l va ajuta să scape de un dosar penal contra unei sume importante de bani. Surse din anchetă spun că individul este chiar şoferul grupării Caran. Bărbatul este cercetat pentru conducere fără permis.

Poliţistul ar fi luat banii de la el, însă nu şi-ar fi respectat promisiunea. Totul a ieşit la iveală după ce gruparea infracţională a fost percheziţionată, ieri dimineaţă, de mascaţi şi procurorii anti-mafia. În acest caz, Brigada Rutieră a anunţat că a început o cercetare internă, iar poliţistul va fi suspendat din funcţie până la finalizarea cercetărilor.

Reporter: De ce ați fost aduși?

Lider interlop: Am mâncat carne de porc și a fost stricată.

Întrucât numărul de persoane audiate în dosar a fost extrem de mare, inculpaţii au fost împărțiți și duși atât la arestul central cât și la mai multe secții din Capitală.

16 acuzaţii îi vizează pe liderii clanului Caran care controlau întreaga capitală, dar şi zona de nord a litoralului. Anchetatorii susţin că, acum doi ani, au racolat şi obligat mai multe fete să se prostitueze într-un club din sectorul 1 al Capitalei.

Este însă doar una dintre modalităţile ilegale prin care s-au îmbogăţit. Clanul Caran este strâns legat şi de o altă grupare care acţiona în statele unite ale americii, specializată în clonare de carduri. Potrivit unor surse, legătura lor în SUA ar fi fost chiar un locotenent de-al Rechinului - gangsterul de pe riviera maya, care se ocupa fix cu acelaşi lucru.

Drumul "Caranilor" de la căruţe la maşini de lux

În numai un an de zile, unul dintre fraţi ar fi strâns în portofelul electronic 7 milioane de dolari furaţi de la cetăţenii de peste Ocean. Iar aproape 8 milioane de dolari ar fi fost retraşi din conturi. Sumele au fost aduse în România din Olanda, cu ajutorul altor membri racolaţi special pentru transportul bancnotelor.

Cu bani, violenţă şi influenţă. Aşa s-au impus Caranii în faţa clanurilor rivale, la 23 de ani după ce au ajuns în Bucureşti cu căruţele, dintr-o comună săracă din Ilfov.

La începutul anilor 2000, membrii clanului Caran au fost izgoniţi din satul Piteasca de o altă familie rivală mai puternică şi mai influentă. Au migrat în zona Pantelimon acolo unde s au impus prin furturi, tâlhării, iar cu timpul au trecut la şantaj şi proxenetism.

Puterea clanului a crescut în 2003-2005, după ce Cămătarii au ajuns rând pe rând la puşcărie. Atunci s-a dat lupta pentru supremaţie, în Bucureşti. Caranii au făcut pace cu Duduienii şi au ajuns să controleze zona de cazinouri şi piaţa împrumuturilor la negru - cămătăria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Frații "Caran" au ieșit de la audieri încătușați și cu chef de glume. Explicații în fața anchetatorilor au dat și doi polițiști