Antena Meniu Search
x

Fraudă uriaşă la examenul de BAC de anul trecut. Cum ajungeau rezolvările la elevii care susţineau Bacalaureatul în Mehedinţi

Din vacanţă direct la audieri în faţa procurorilor DIICOT. Un inspector şcolar din Mehedinţi, care se afla în concediu pe o plajă din Bulgaria, a fost chemat să dea cu subsemnatul în dosarul fraudării examenului de Bacalaureat de anul trecut. Alături de acesta, în acelaşi dosar mai sunt audiate încă 7 persoane la domiciliul cărora au avut loc mai multe percheziţii. 

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 13:46

Vezi și

La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat de anul trecut, membrii reţelei ar fi acţionat asupra sistemului de supraveghere amplasat pe holurile centrului de examen, prin oprirea acestuia la diferite intervale de timp, iar în momentul în care sistemul era oprit, liderul reţelei impreună cu ceilalţi membri ai comisiei de examen le-ar fi furnizat candidaţilor rezolvarea subiectelor. 

Ajutorul era contra-cost: 400 până la 500 de euro costa un astfel de sprijin. Nouă percheziţii au fost făcute ieri de poliţiştii de la Crimă organizată Mehedinţi împreună cu procurorii DIICOT la domiciliile suspecţilor: inspectori, foşti inspectori, dar şi angajaţi ai ISJ Mehedinţi.

De la domiciliile lor au fost ridicate mai multe laptopuri, telefoane mobile, 9.000 de euro, 2.600 de lei, dar şi alte bunuri folosite în activitatea lor infracţională. În acest caz se fac cercetări într-un dosar penal deschis, printre altele, pentru constituire de grup infracţional organizat, perturbarea sistemelor informatice, divulgarea unor informaţii secrete de serviciu, dare de mită, luare de mită, trafic de infleunţă, dar şi cumpărare de infleunţă. Un bărbt de 56 de ani a fost reţinut, iar alte două persoane au fost plasate sub control judiciar.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Fraudă uriaşă la examenul de BAC de anul trecut. Cum ajungeau rezolvările la elevii care susţineau Bacalaureatul în Mehedinţi