Antena Meniu Search
x

Frică de coronavirus goleşte magazinele din România. Vânzările, mai mari ca de Sărbători

Frica de coronavirus goleşte magazinele. Sunt imagini de filme apocaliptice suprinse astăzi în diferite locuri din ţară, unde oamenii chiar par că se pregătesc de sfârşitul lumii. Saci de făină şi mălai, zeci de conserve şi sute de litri de apă au cărat de pe rafuri acasă. Nici de sărbători nu s-au făcut asemenea vânzări, spun reprezentanţii marilor magazine.

de Redactia Observator

la 25.02.2020, 19:26

Vezi și

Frica de coronavirus goleşte marile magazine. Sunt imagini de filme apocaliptice surprinse astăzi în diferite locuri din ţară, unde oamenii chiar par că se pregătesc de sfârşitul lumii. Saci de făină şi mălai, zeci de conserve şi sute de litri de apă au cărat de pe rafturi acasă. Nici de Sărbători nu s-au făcut asemenea vânzări, spun reprezentanţii marilor magazine.

Nu e o mare sărbătoare, dimpotrivă. Românii se pregătesc de coronavirus şi în multe magazine imaginile parcă prevestesc sfârşitul lumii. Cărucioarele sunt pline de bidoane. Deasupra sunt îngrămădiţi saci mari de cartofi, de ceapă şi zeci de caserole de carne.

Într-o altă parte a ţării, în Maramureş, aceleaşi imagini în magazine. Pe rafuri nu mai e nimic. Făina şi mălaiul s-au cumpărat cu sutele de kilograme.

Chiar şi hipermarketurile s-au golit. Şi asta deşi nici de Crăciun galantarele din marile magazine nu rămân fără marfă.

Modelul aprovizionării e importat din Italia. Acolo oamenii au cumpărat tot ce le a căzut în mână şi s-au închis în case.

În peninsulă, în anumite magazine mai sunt primiţi cel mult doi clienţi odată, iar alimentele sunt înmânate printr-o uşiţă minisculă, pentru ca vânzătorii să evite contactul cu clienţii.

Teama de coronavirus a ajuns şi în satele româneşti, unde până şi oamenii care au cămara plină şi-au făcut provizii suplimentare.

Ministrul Sănătăţii i-a chmeat astăzi la discuţii pe reprezentanţii marilor lanţuri de magazine. Dă asigurări că România are stocuri de marfă şi oamenii nu au de ce să-şi facă griji,

Specialiştii spun că, în condiţii de carantină la domiciliu, contează mai mult tipul de alimente pe care le alegem şi nu cantitatea de provizii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Foarte importante sunt şi alimentele care conţin antioxidanţi. O dietă de carantină trebuie să includă citrice şi fructe de pădure. De asemenea, usturoiul, morcovii şi ţelina sunt nu doar hrănitoare, dar şi benefice pentru sistemul imunitar.

Cartofii dulci sunt de preferat celor clasici, la fel şi pâinea din făină integrală celei din făină albă. În ceea ce priveşte carnea, este de preferat cea de curcan sau peştele în locul cărnii de porc sau de vită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Frică de coronavirus goleşte magazinele din România. Vânzările, mai mari ca de Sărbători