Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furt record de criptomonede. Un bucureştean s-a trezit fără 120 de milioane $ în portofelul virtual. Cum au reuşit hoţii să dea lovitura uriaşă

Un trader din Capitală s-a trezit peste noapte cu o gaură de 120 de milioane de dolari în portofelul virtual. Procurorii DIICOT au intrat pe fir. Trei indivizi ar fi bănuiţi că au pus la cale un mecanism complex prin care şi-au transferat ilegal criptomonedele în propriile portofele electronice. 

de Cristina Filip

la 27.07.2024 , 14:03

Potrivit procurorilor DIICOT, cei trei indivizi făceau parte dintr-un grup infracţional organizat. Indivizii au reuşit să-i spargă contul păgubitului şi să transfere din portofelul lui virtual criptomonede în valoare de 120 de milioane de dolari. 

Prin diferite metode de negociere, omul a reuşit să recupereze aproape 95% din valoare. Restul de 5% din această sumă a rămas la cei trei suspecţi şi asta din cauza faptului că aceste platforme, fiind reglementate, la un moment dat s-au autosesizat şi au blocat banii respectivi, având suspiciunea că ar putea fi vorba despre fraude. 

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor anti-mafia care au făcut trei percheziţii în locuinţele indivizilor respectivi şi au ridicat mai multe dispozitive electronice, dar şi documente care îi pot ajuta în anchetă. La audieri, bărbaţii şi-au recunoscut faptele şi deşi au fost reţinuţi pentru 24 de ore s-a decis palsarea lor sub control judiciar. 

Vezi și

În ultima vreme, cei care au criptomonede devin tot mai des ţinta hoţilor. La mijlocul lunii iulie, un bărbat de 32 de ani din Cluj s-a trezit cu doi indivizi în faţa uşii, care au intrat peste el în locuinţă şi au vrut să-l bată pentru a obţine accesul la contul în care avea criptomonedele. Din fericire, victima a reuşit să se încuie pe balcon, de unde s trigat după ajutor. Însă până la sosirea poliţiştilor, hoţii s-au făcut nevăzuţi. 

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Furt record de criptomonede. Un bucureştean s-a trezit fără 120 de milioane $ în portofelul virtual. Cum au reuşit hoţii să dea lovitura uriaşă