Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furtuna a afectat circulaţia trenurilor în vestul ţării. Vântul și crengile au rupt cablurile electrice și au blocat calea ferată

Furtuna din noaptea de sâmbătă spre duminică a afectat traficul feroviar. Vântul puternic și crengile rupte au rupt cablurile electrice și au blocat calea ferată. Câteva trenuri au fost oprite pe traseu.

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 10:49

- CFR SA

Potrivit CFR, Echipele de intervenție au acționat pe intervalul de stații Radna - Vărădia pentru „refacerea geometriei liniei de contact, îndepartarea mai multor crengi și înlocuirea de console, intervenții necesare pentru repunerea sub tensiune a firului de contact”.

Trenurile au fost oprite temporar, în intervalul orar 19.00 - 21.12, pentru a facilita accesul personalului feroviar cu drezina pantograf, remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact. 

Cursele afectate de furtună

Articolul continuă după reclamă

Oficialii CFR Călători informează, la rândul lor, că ”primele probleme au fost înregistrate în cursul nopţii din 17/18.08.2024 atunci când vegetaţia prezentă în gabaritul liniei a avariat pantograful locomotivei ce remorca trenul IR 1765 cu circulaţie în relaţia Timişoara Nord-Cluj Napoca-Iaşi, tren care se află în circulaţie cu o întârziere de 75 minute faţă de graficul de circulaţie”.

Pe acelaşi subiect

Şi alte trenuri de călători circula cu întârzieri faţă de grafic, în urma avariilor provocate de vijelie pe calea ferată.

Trenul IR 1922 care circulă pe ruta Arad-Craiova-Bucureşti Nord-Constanţa-Mangalia a acumulat o întârziere de 255 de minute, dintre care 167 de minute pe fondul problemelor existente pe sectorul afectat de furtună, la care se adaugă alte zeci de minute întârziere cauzată de încadrarea trenului în graficul de circulaţie, dar şi de restricţiile de viteză existente.

”În prezent trenul IC 522 staţionează în staţia Radna de la ora 8:10, iar trenul IR 1763 în staţia Vărădia de la ora 6:31”, precizează CFR Călători.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Furtuna a afectat circulaţia trenurilor în vestul ţării. Vântul și crengile au rupt cablurile electrice și au blocat calea ferată