Antena Meniu Search
x

Video Gafa care a dus la prinderea evadatului din Urziceni, căutat de 100 de polițiști. A terorizat 3 zile o comună și le-a mâncat prunele localnicilor

Tânărul de 18 ani care a evadat acum trei zile din sediul poliţiei Urziceni a fost prins. Epuizat după ce a parcurs zeci de kilometri, fugarul s-a oprit la o casă şi a cerut să fie adăpostit. Ca să nu dea de bănuit, a inventat o poveste: s-a certat cu părinţii şi nu are unde să stea. Unei femei i s-a făcut milă de el şi l-a lăsat să se odihnească. După câteva ore, forţele de ordine care l-au scăpat de câteva ori printre degete l-au încătuşat.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.08.2021, 19:37

Vezi și

Timp de 72 de ore, evadatul a fost căutat de peste o sută de poliţişti şi jandarmi în localităţile din Ialomiţa. Femeie: ”Ne-a cerut o cană cu apă! A zis că s-a certat cu părinţii lui”. Fiul femeii: ”Mama i-a dat o farfurie de mâncare”.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Preţ de aproape 6-7 ore suspectul s-a odihnit în această casă. Aici a stat până au ajuns poliţiştii!”

Până să fie capturat la Alexeni, tânărul a parcurs zeci de kilometri. De la Urziceni a ajuns la Gârbovi, apoi în Valea Măcrişului. A luat-o mai mult pe câmpuri dar nu s-a sfiit nici să sară gardurile caselor. A mâncat prunele localnicilor şi a luat-o apoi la pas prin lanurile de porumb. În acest timp, forţele de ordine au scotocit casele una după alta.

Tânărul de 18 ani le-a scăpat polițiștilor printre degete 

Pe acelaşi subiect

După o noapte întreagă de joacă de-a şoarecele şi pisica cu oamenii legii în Gârbovi, pe zi lucrurile au continuat la fel. Cinci kilometri mai departe, în comuna vecină - în Valea Măcrişului, poliţiştii au fost mereu cu un pas în urmă şi au reuşit să-l scape de fiecare dată.

Şi până s-au dumirit cum să sară micul gard de sârmă, tânărul s-a făcut nevăzut din nou! Asta deşi numărul urmăritorilor a crescut continuu.

Femeie: ”Eu l-am văzut dimineaţă. Trecea la capătul celălalt de la porumb, pe lângă porumb aşa, cu o şapcă albă, trasă un pic pe ochi. Nu fugea, mergea pas întins”.

Dimineaţa l-a găsit pe evadat înfometat, aşa că a dat iama în frigiderul unui sătean.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Din momentul în care s-a dat alarma, cel puţin 20 de poliţişti au venit în această zonă. Încearcă să intre din curte în curte. Sunt şi în spatele meu, undeva stânga la fel, pentru a încerca să dea de urma fugarului”.

Jandarm: ”Mamaie, dumneata stai aici? Intrăm un pic în casă să verificăm!”

Femeie: ”Intraţi, intraţi!”

Femeie: ”Mor de frică, d-aia am încuiat poarta!”

Evadatul de la Urziceni a fost căutat inclusiv cu un elicopter

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Este folosit inclusiv un elicopter al inspectoratului general de aviaţie, undeva la marginea acestui sat, încercând să vadă în ce zonă se ascunde tânărul”.

Tânărul provine dintr-o familie cu trei fraţi, destrămată. Tatăl recidivist şi-ar fi învăţat doi dintre copii să comită fărădelegi. În 2019, prins la furat, puştiul a fost trimis la şcoala de corecţie.

Constantin Golduț, primar Balș: ”De la o vârstă fragedă au fost probleme cu acest copil. A păşit pe urmele tatălui”.

A urmat un şir lung de încarcerări şi evadări din instituţie.

Tânărul care a evadat trebuia să fie în arest la domiciliu

Clara Mihociu, reporter Observator: ”De câteva luni, tânărul era în arest la domiciliu. Aceasta era locuinţa pe care nu avea voie să o părăsească. Localnicii spun că pe timpul nopţii obişnuia să încalce această măsură şi să iasă la furat în sat”.

În comună, vecinii îl ştiu prea bine.

Bărbat: ”Fură de nebun, ta-su e în puşcărie”.

Între timp, ministrul de interne Lucian Bode a dispus verificări in acest caz pentru a stabili cum a reuşit să fugă şi cine este vinovat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Gafa care a dus la prinderea evadatului din Urziceni, căutat de 100 de polițiști. A terorizat 3 zile o comună și le-a mâncat prunele localnicilor