Antena Meniu Search
x

Video Gafa unui procuror a băgat spaima într-un sat întreg: "Numai cine nu munceşte nu greşeşte"

Un criminal din Giurgiu a fost eliberat...din greșeală. Individul care și-a omorât soția cu 15 lovituri de cuțit a fost lăsat să plece acasă. Motivul: procurorul a uitat pur si simplu să ceară prelungirea mandatului de arestare preventivă. Reprezentanții Parchetului îl apără și spun că este o eroare regretabilă. Acum, vecinii criminalului se tem să mai iasă din case. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 04.05.2022, 20:05

Vezi și

Crima oribilă a fost comisă la începutul lunii februarie în cartierul Tineretului din Giurgiu. Olga avea 35 de ani, iar relația cu partenerul devenise un calvar. Avea de gând să se despartă și se mutase de acasă. Cei doi locuiau într-un apartament situat la etajul al treilea. Femeia a venit însoțită de o cumnată ca să-și ia lucrurile, însă în momentul în care a intrat în apartament a fost atacată de fostul partener. A înjunghiat-o de 15 ori până a lăsat-o fără viață. Două luni a stat în arestul preventiv, iar acum este liber. 

Cumnata Olgăi a descris momentele de groază

Cumnata Olgăi a fost şi ea atacată de individ. 

Cumnată: Ne-am întâlnit la scară, a fost totul bine și când am urcat în apartament a fugit după un cuțit și a înjunghiat-o până a omorât-o. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Dumneavoastră ați fost rănită la braț, nu?

Cumnată: La mână, da. 

Reporter: Ce v-au spus autoritățile?

Reporter: Ne-au spus că o să se rezolve. Total nedrept, nu este normal.

La începutul lunii a expirat termenul de arestare preventivă. Procurorul care se ocupă de caz a întârziat, însă, cu cererea de prelungire. Astfel, polițiștii au fost nevoiți să-l elibereze. Explicația reprezentanţilor de la Parchetul din Giurgiu este halucinantă.

Ioan Adrian Alexe, purt. cuv. Parchet: A fost un scurtcircuit, o inadvertență.

Reporter: Cum a fost posibil să uite să ceară prelungirea mandatului?

Ioan Adrian Alexe, purt. cuv. Parchet: Știți cum se spune, numai cine nu muncește nu greșește. Se mai întâmplă, volum excesiv de activități, oboseală. 

Adrian Cuculis, avocat: O persoană care a săvârșit o faptă contra vieții și a omorât o altă persoană nu poate fi privită atât de ușor. Este clar un pericol pentru ordinea de drept. 

Pentru a-și repara greșeala, procurorul a cerut măsura controlului judiciar. 

Corina Cioclea, purtător de cuvânt IPJ Giurgiu: Se desfăşoară activități de supraveghere judiciară, bărbatul în cauză fiind monitorizat.Vecinii sunt îngroziţi de vestea că bărbatul a fost eliberat.

''Nu, nu, nu trebuia eliberat..după omor.

Vă e frică?

Da, cum să nu-mi fie frică. Mi-e frică și acum când vorbesc.''

''Cum adică, omoară un om și îl lași liber? Cum vine asta? Păi, se poate?''

Între timp, s-a autosesizat şi Inspecția Judiciară. Dosarul a fost trimis în judecată, iar suspectul s-ar putea întoarce în spatele gratiilor abia după finalizarea cercetărilor. Pot trece, însă, luni bune până la pronunțare.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Gafa unui procuror a băgat spaima într-un sat întreg: "Numai cine nu munceşte nu greşeşte"