Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gafe de proporţii de Ziua Franţei. Coregrafii distruse, iar culorile steagului au fost încurcate la parada de pe Champs Elysees

Vive la France - a răsunat pe străzile Parisului, dar şi în Bucureşti, cunoscut ca Micul Paris. Aşa cum cere tradiţia, preşedintele francez a dat startul festivităţilor de Ziua Naţională. Emmanuel Macron a salutat trupele şi apoi a urmărit parada militară de pe bulevardul Champs Elysee.

de Redactia Observator

la 14.07.2018 , 23:50

Vive la France - a răsunat pe străzile Parisului, dar şi în Bucureşti, cunoscut ca Micul Paris. Aşa cum cere tradiţia, preşedintele francez a dat startul festivităţilor de Ziua Naţională. Emmanuel Macron a salutat trupele şi apoi a urmărit, alături de invitaţii săi, parada militară de pe bulevardul Champs Elysee. Două dintre coregrafii au fost stricate însă de un accident şi de o gafă a unui aviator francez, care a încurcat culorile drapelului. La noi, Ambasada Franţei la Bucureşti a organizat o petrecere sub semnul Centenarului Marii Uniri.

Francezii au sărbătorit ziua naţională cu o impresionantă paradă militară. Poliţişti, pompieri şi militari au defilat pe cel mai mare bulevard din ţară. Invitaţii de onoare ai lui Emmanuel Macron au fost oficiali din Japonia şi Singapore.

Pentru prima dată, pe Champs Elysees a defilat și una dintre cele patru femei subofițer care lucrează pe un submarin francez.

Vezi și

La un moment dat, coregrafia a fost distrusă. Doi poliţişti aflaţi pe motocicletă s-au ciocnit în Place de la Concorde. Încurajaţi de aplauzele mulţimii şi ale preşedintelui Emmanuel Macron, cei doi au reuşit cu greu să ridice motocicletele şi să meargă mai departe. 

Apoi, aviatorii francezi au încurcat culorile drapelului naţional, în timp ce au zburat deasupra Arcului de Triumf. Din cauza unei erori, din rezervorul unui avion a ieşit fum albastru în locul celui roşu. 

Ziua Franţei a fost sărbătorită şi în micul Paris. La recepţia organizată de Ambasada Franţei în România a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis, preşedintele României

Limba franceză, introdusă din 1976 ca disciplină obligatorie în şcolile româneşti, rămâne a doua limbă străină studiată în şcolile din România. Sunt convins ca doar unindu-ne eforturile în spiritul fraternităţii, România şi Franţa vor fi două ancore de stabilitate in UE.

Pe lista invitaţilor s-a aflat şi Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA. Decorată în trecut de statul francez, ea a fost însoţită de mai mulţi magistraţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Gafe de proporţii de Ziua Franţei. Coregrafii distruse, iar culorile steagului au fost încurcate la parada de pe Champs Elysees