Antena Meniu Search
x

Video Germania va trimite patru avioane de luptă Eurofighter în România. Ce misiune vor avea aeronavele

Germania va trimite patru avioane Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliție aeriană a NATO începând de la sfârșitul lunii noiembrie, relatează Reuters citând o sursă din domeniul securității.

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 21:02

Vezi și

Germania va trimite patru avioane de luptă Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliţie aeriană a NATO de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters, misiunea intervenind la câteva săptămâni de când Rusia a atacat sistematic porturile ucrainene de pe Dunăre.

Sursa de securitate a declarat că primii dintre cei până la 80 de soldaţi germani care vor fi găzduiţi la o bază militară de lângă Constanţa vor pleca spre România în cursul zilei de joi.

Atacurile ruseşti, care au loc la doar câteva sute de metri de graniţa cu România, şi resturile de drone găsite în România au crescut riscurile de securitate pentru alianţa militară ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.

În septembrie, şeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept "destabilizatoare" loviturile ruseşti din apropierea graniţei cu România, chiar dacă nu există indicii că Rusia ar fi avut intenţia să lovească un membru NATO.

Pe acelaşi subiect

Forţele aeriene germane au sprijinit şi în trecut misiunea de poliţie aeriană a NATO în România. Alianţa Nord-Atlantică şi-a consolidat prezenţa militară de-a lungul flancului estic după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Primele 5 aeronave ale Centrului European de Instruire F-16 au aterizat la Feteşti

Primele cinci avioane F16 trimise de Olanda la noi în ţară au aterizat marţi la Feteşti. Aeronavele vor fi folosite la pregătirea piloţilor ucraineni.

Țările de Jos au promis că vor livra între 12 și 18 aeronave de luptă pentru a fi utilizate în noul centru european de antrenament F-16 din România, care va fi deschis în curând.

Trainingul va dura câteva luni şi va avea loc în spaţiul aerian NATO. La mijlocul lunii august, premierul de la Amsterdam a declarat că va dona Ucrainei o parte dintre avioanele militare de acest tip deţinute de Olandapentru a fi folosite împotriva  Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Germania va trimite patru avioane de luptă Eurofighter în România. Ce misiune vor avea aeronavele